Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Ρούτσι του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ μέχρι και την δύση του ήλιου, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σε συνεχεία προηγούμενου μηνύματος, στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση

στην περιοχή Ρούτσι Αρκαδίας επιχειρούν 40 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 19, 2022

Εκτακτα κυκλοφορικά μέτρα έλαβε η αστυνομία στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας στον κόμβο Λεύκτρου-Σπάρτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακήπηκε για λόγους ασφαλείας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον κόμβο Λεύκτρου -Σπάρτης.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για Σπάρτη πραγματοποιείται από τις παλαιές εθνικές οδούς Τρίπολης - Σπάρτης και Καλαμάτας -Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, κατασβέστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια, στην Σκάλα Λακωνίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν για περίπου οκτώ ώρες, 64 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣυγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην ΠεντέληΒρετανία: Καίγονται σπίτια κοντά στο Λονδίνο εν μέσω ιστορικού ρεκόρ ζέστηςΟι πυρκαγιές μαίνονται σε όλη την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία
Keywords
Τυχαία Θέματα