Βρετανία: Κάηκαν σπίτια κοντά στο Λονδίνο εν μέσω ιστορικού ρεκόρ ζέστης

Η Βρετανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην καταγεγραμμένη ιστορία της με τον υδράργυρο να σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 40 βαθμών την Τρίτη, καθώς ο καύσωνας που πλήττει την Ευρώπη εντάθηκε, λυγίζοντας τις γραμμές των τρένων τρένου και πυροδοτώντας ένα κύμα πυρκαγιών σε όλο το Λονδίνο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είπε ότι το προσωρινό ρεκόρ των 40.3 ρεκόρ, το οποίο μένει να επιβεβαιωθεί επίσημα, καταγράφηκε στις 16.00 μ.μ. τοπική ώρα στο Κόνιγκσμπαϊ του Λίνκολν, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 38,7 C που καταγράφηκε το 2019.

lang="en" dir="ltr">At least 29 observation sites across England have provisionally broken the previous all time maximum UK record of 38.7 °C this afternoon

Here are some of the provisional maximum temperatures so far today#heatwave#heatwave2022pic.twitter.com/hQSsy0QAWR

— Met Office (@metoffice) July 19, 2022

Καθώς ο υδράργυρος εξακολουθεί να ανεβαίνει, τα δρομολόγια των τρένων από το Λονδίνο προς την ανατολική και δυτική ακτή της χώρας ακυρώθηκαν, οι εταιρείες ηλεκτρισμού ανέφεραν μαζικές διακοπές λειτουργίας και τα κανονικά πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων έχουν αδειάσει. Η Network Rail ανέβασε στο Twitter μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν μεγάλες ζημιές στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Βρετανία, Καίγονται, Λονδίνο,vretania, kaigontai, londino