Εκρήξεις κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, δύο ώρες μετά την λήξη αγώνα. Η Daily Sabah κάνει λόγο και για πυροβολισμούς στο σημείο της έκρηξης. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15, ενώ οι τραυματίες άγγιξαν τους 38.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 20 τραυματίες, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους αστυνομικοί. Η αστυνομία απαγόρευσε προσωρινά στα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις για
τον εντοπισμό των δραστών. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν, κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα σε ανάρτησή του στο Twitter.

BREAKING: Two loud explosions heard near sports stadium in Istanbul, witnesses say police have been deployed

— The Associated Press (@AP) December 10, 2016

#SonDakika Olayın olduğu yerdeyiz. 10'larca ambulans hemen stadın yanında. 20'den fazla yaralı pic.twitter.com/u1C6e3MD8v

— Yunus Paksoy (@yunuspaksoy) December 10, 2016

All routes leading to Taksim Square is cut off by the police. pic.twitter.com/V4BdAyrLMw

— Ersin SATLYC (@ersin_satlik) December 10, 2016

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα