Εκκρεμείς συντάξεις: Στους 2 μήνες μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων

..

Σε λιγότερο από 2 μήνες έχεις μειωθεί ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων σύμφωνα με την  Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου, η οποία υποστήριξε ότι «αυτήν τη στιγμή, ”τρέχει” ένα μεγάλο έργο ψηφιοποίησης όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων, καθώς και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, με την ενοποίηση 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ».

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, έχουν ψηφιοποιηθεί περίπου 27 εκατομμύρια σελίδες και μένουν άλλες 25 εκατομμυρίων σελίδων, γεγονός που σημαίνει

ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και θα μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής και στις επικουρικές συντάξεις».

Αναφερόμενη στην μείωση της ανεργίας, η κα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι ότι, «όσο εισερχόμαστε στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, να λαμβάνουμε πιο στοχευμένα μέτρα, τα οποία αφορούν τις ευάλωτες ομάδες. Αυτό γίνεται τόσο με τη χρήση εξιδεικευμένων εργαλείων, όπως με την αναβαθμισμένη εφαρμογή JOBmatch 2.0, που εφαρμόζεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, όσο και με προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με κατεύθυνση στις πράσινες και στις ψηφιακές δεξιότητες.

Το σύνολο της ανεργίας μειώθηκε σε έναν χρόνο, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2024 μέχρι τον Απρίλιο του 2025, κατά 2,5% και για τις γυναίκες η μείωση αυτή έφτασε το 2,8%. Εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι γυναίκες, τα άτομα με αναπηρία και οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να μειώσουμε την ανεργία ακόμα περισσότερο» σχολίασε η Υφυπουργός Εργασίας.

Για το δημογραφικό, η κα Ευθυμίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά με συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, όπως το επίδομα γέννας, η επέκταση της άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες σε όλες πλέον τις μητέρες είτε είναι αγρότισσες είτε είναι ελεύθερες επαγγελματίες είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα, οι άδειες πατρότητας, η επέκταση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία και περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ταυτόχρονα, η Υφυπουργός Εργασίας προσέθεσε ότι «στο Υπουργείο έχουμε ιδρύσει το ΤΕΚΑ, που είναι το ταμείο για την επικουρική σύνταξη της νέας γενιάς. Πρόκειται για μία κομβική μεταρρύθμιση. Μέσα από ατομικούς κουμπαράδες ξέρει ο κάθε ασφαλισμένος τι έχει μαζέψει, ενώ, παράλληλα, είναι διασφαλισμένη η σύνταξή του, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις.
Επίσης, έχουμε αναμορφώσει το σύστημα των Ταμείων Επαγγελματικής

Ασφάλισης και σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξορθολογισμό του πλαισίου, ώστε να στηρίξουμε την κουλτούρα αποταμίευσης των ασφαλισμένων και μελλοντικών συνταξιούχων, ώστε να έχουν κατά τη συνταξιοδότησή τους ένα πρόσθετο εισόδημα».

Related...Μητσοτάκης για νέο ΚΟΚ: Δεν μπορούμε να συνθηκολογήσουμε με το χάος και την ανομία στον δρόμοΠυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία με νεκρούς και τραυματίεςΑυστρία: H στιγμή των φονικών πυροβολισμών από μαθητή σε σχολείο (Βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα