Δικαίωση για τους 96 νεκρούς του Χίλσμπορο, 27 χρόνια μετά!

Μπορεί να πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια από την τραγωδία του Χίλσμπορο που στέρησε τη ζωή από 96 οπαδούς, ωστόσο αποδόθηκε η δικαιοσύνη που έψαχναν τόσο καιρό οι συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα που έβγαλε το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον το πρωί της Τρίτης (26/4) λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές και τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας ήταν αυτά που οδήγησαν στον τραγικό συμβάν!

Στη συγκεκριμένη απόφαση καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι απαντήσεις των ενόρκων σχετικά με τις ευθύνες των αστυνομικών αρχών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο των 96 αθώων ανθρώπων που πήγαν στο γήπεδο στις 15 Απριλίου
του 1989 για να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μέχρι και σήμερα, η επίσημη εκδοχή για τα όσα συνέβησαν ήταν η εξής: Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Νότιγχαμ Φόρεστ, στο Χίλσμπορο του Σέφιλντ, 96 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν την ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, με κάποιους εξ αυτών να μένουν παράλυτοι ή φυτά για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Υπεύθυνη για την τραγωδία ήταν εν μέρει η αστυνομία, που δεν ενήργησε ως όφειλε, αλλά σύμφωνα με τις τότε αναφορές στον Τύπο και την επίσημη αναφορά του Λόρδου Τέιλορ που ερεύνησε την υπόθεση, το μεγαλύτερο βάρος έπεφτε στους οπαδούς. Κάποιοι εξ αυτών ήταν μεθυσμένοι, κάποιοι άλλοι δεν είχαν εισιτήριο, έφτασαν καθυστερημένοι στο γήπεδο κι έκαναν το γνωστό ντου.

Όπως είναι λογικό η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα άτομα και παράλληλα μια δικαίωση για τις οικογένειές τους.

Πηγή: Contra.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα