Διεθνής διανομή για το «Milky Way», τη σειρά του Βασίλη Κεκάτου

«Milky Way»

Η Fifth Season, η αμερικανική εταιρεία πίσω από γνωστές σειρές και ταινίες, όπως το «Scenes from a Marriage» (HBO) και το «Severance» (AppleTV), απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής της ελληνικής δραματικής σειράς «Milky Way», σε σενάριο και σκηνοθεσία του -βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και Queer Palm στις Κάννες το 2019 για τη μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»- Βασίλη Κεκάτου.

Το «Milky Way» είναι η πρώτη ελληνική σειρά που έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ

Series Mania -το μεγαλύτερο event για τις τηλεοπτικές σειρές στην Ευρώπη- και σηματοδοτεί την πρώτη εξαγορά ελληνικής σειράς από την Fifth Season, την εταιρεία παραγωγής και διανομής που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Endeavor Content.

Το «Milky Way», που γυρίστηκε σε διάστημα επτά μηνών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, διαδραματίζεται σε μία απομακρυσμένη ορεινή πόλη, και ακολουθεί τη Μαρία, η οποία είναι τελειόφοιτη Λυκείου και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Τα σχέδια της όμως σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης.

Παρόλο που η οικογένεια και οι φίλοι της τη στηρίζουν, περιμένοντας ότι η Μαρία θα παντρευτεί και θα δημιουργήσει οικογένεια, μία τυχαία συνάντηση με τον Τζο, ένα νέο, non binary συμμαθητή της, την καλεί να σκεφτεί εάν θα συμμορφωθεί με τους συντηρητικούς κανόνες της τοπικής κοινωνίας ή θα ανατρέψει τα πάντα και θα ακολουθήσει δική της πορεία.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων είναι συμπαραγωγή της Foss Productions και του MEGA -όπου θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου-, σε συνεργασία με το Plays2Place. Το τρίτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Παίζουν οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Μαρία Μαμούρη, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Με πληροφορίες από Variety

Related...Νέες ταινίες: Αλμοδόβαρ, Μαντς Μίκελσεν στη «Γη της Επαγγελίας» και τρόμος στο «Μίλα μου»«Το Φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ: «Όσο περισσότερο το κοιτάς, τόσο πιο σκοτεινό γίνεται»Στο μυστικό δωμάτιο του Μιχαήλ Άγγελου κάτω από το παρεκκλήσι των Μεδίκων
Keywords
Τυχαία Θέματα