Ο Πιρς Μπρόσναν στο «The Last Rifleman»: Η ιστορία ενός βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Μπέρναρντ Τζόρνταν -ακριβώς όπως και το «The Great Escaper»  με τον Μάικλ Κέιν- το «The Last Rifleman», ακολουθεί τον 92χρονο βετεράνο του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου Άρτι Κρόφορντ, ο οποίος δραπετεύει από το γηροκομείο όπου ζει στη Βόρεια Ιρλανδία για να παρευρεθεί στους εορτασμούς της 75ης επετείου από την απόβαση στη Νορμανδία.

«Πηγαίνοντας στη Γαλλία, ο ηλικιωμένος άντρας πρέπει να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος και να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής

στον καλύτερό του φίλο» αναφέρει η επίσημη σύνοψη της βρετανικής ταινίας.

Με προσθετικά προσώπου και με μία γκρίζα περούκα, ο Πιρς Μπρόσναν φαίνεται πραγματικά αγνώριστος στον νέο του ρόλο, καθώς έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερος κατά δύο δεκαετίες. Κάθε μέρα απαιτούνταν τουλάχιστον δύο ώρες για να μεταμορφωθεί.

Τον πρωταγωνιστή σε νεότερη ηλικία υποδύεται ο Ιρλανδός ηθοποιός Τζέιμς Κίτινγκ, ενώ στο καστ είναι και ο εξαιρετικός ηθοποιός Γερμανός ηθοποιός Γιούργκεν Πρόχνοβ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στο «Das Boot» (1981), μία από τις καλύτερες, εάν όχι την καλύτερη ταινία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σενάριο υπογράφει ο Κέβιν Φιτζπάτρικ  και τη σκηνοθεσία ο Τέρι Λοάν. «Με συνεπήρε αυτή η ιστορία και τα κίνητρα που οδηγούν έναν άνθρωπο κοντά στο τέλος της ζωής του σε μια αναζήτηση σε ένα μέρος που πρέπει να κρύβει μόνο οδυνηρές αναμνήσεις» είχε δηλώσει ο σεναριογράφος στο Deadline.

Το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Κλεμένς Ποεσί, Ντέσμοντ Ίστγουντ, Τζον Έιμος και Κλερ Ράφερτι.

Το «The Last Rifleman» -το τρέιλερ του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα από το Sky Cinema- θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από την πλατφόρμα streaming.

Related...Νέες ταινίες: Αλμοδόβαρ, Μαντς Μίκελσεν στη «Γη της Επαγγελίας» και τρόμος στο «Μίλα μου»Μάικλ Κέιν: «Πάτησα τα 90, είναι σαν να έχω αποσυρθεί»«Το Φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ: «Όσο περισσότερο το κοιτάς, τόσο πιο σκοτεινό γίνεται»
Keywords
Τυχαία Θέματα