Διαμαρτυρίες μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Κατσικά Ιωαννίνων

Πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό του Κατσικά Ιωαννίνων προς την πλατεία της περιοχής πραγματοποίησαν, στις 14:00, περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφορά τους σε στεγασμένους χώρους. Στη συνέχεια άρχισαν να στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά για να κατασκηνώσουν εκεί.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι μετανάστες και πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.

Νωρίς το πρωί της
Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδούπολη της Αγίας Ελένης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα