Δεν υπάρχεις Curry

Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου ο Stephen Curry να αναδειχθεί και επίσημα MVP της Regular Season. Και στον τέταρτο αγώνα της σειράς με τους Blazers στο Portland, ο σταρ των Warriors φρόντισε να δείξει σε όλο τον κόσμο γιατί θα πάρει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν: Επειδή, πολύ απλά, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο!

Επιστρέφοντας στα παρκέ
από 15 μέρες απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Curry ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ! Τί έκανε; Σημείωσε 40 πόντους με 11/16 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ (!) ενώ τους 17 από αυτούς τους πόντους τους σημείωσε στην παράταση (συμπεριλαμβανομένων των πρώτων 12 πόντων του Golden State στο έξτρα πεντάλεπτο!) οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 132-125 και στο 3-1 στην σειρά!

Άξιοι συμπαραστάτες οι Thompson/Green, πάλεψαν οι Blazers

Ο Curry πάντως δεν ήταν μόνος του. Είχε και αρκετή βοήθεια, κυρίως από τους δύο... συνήθεις υπόπτους. Ο λόγος για τους Klay Thomspon (23 πόντοι με 5/10 τρίποντα) και Draymond Green (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 κοψίματα!), οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του, αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα στην τρίτη περίοδο, όταν και το Golden State έφερε τούμπα το παιχνίδι, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν και οι Marreesse Speights (11 πόντοι με 3/3 τρίποντα) και Harrison Barnes (10 πόντοι και το τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση).

Για τους Blazers, που πάλεψαν μέχρι τέλος, αλλά έπεσαν σε... Curry, o Damian Lillard ήταν εξαιρετικός (36 πόντοι αλλά με 9/30 σουτ και 10 ασίστ), ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι C.J McCollum (24 πόντοι), Al-Farouq Aminu (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Mason Plumlee (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ).

Απίστευτο ξεκίνημα οι Blazers, ντέρμπι στο τέλος

Το Portland ήταν καταιγιστικό στην πρώτη περίοδο, ξεφεύγοντας γρήγορα-γρήγορα με 16-2 (!) υποχρεώνοντας τον Steve Kerr να βάλει άμεσα στον Curry στο παρκέ. Ούτε αυτό ωστόσο φάνηκε (αρχικά τουλάχιστον) να βοηθάει τους Warriors, που είδαν το Portland να ανεβάζει την διαφορά στους 16 πόντους (21-5) πριν το Golden State μειώσει σε 26-18. Η συνέχεια δεν διέφερε και πολύ, με τους Blazers να συνεχίζουν να προηγούνται με διψήφια διαφορά και να μην επηρεάζονται ούτε από την αντίδραση του Golden State, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 50-47, αφού έκλεισαν δυνατά το πρώτο ημιχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 67-57, με τους Warriors να χάνουν μάλιστα με διπλή τεχνική ποινή τον Shaun Livingston λίγο πριν το τέλος του δεύτερου δωδεκάλεπτου. Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, τα δεδομένα θα αλλαζαν.

Με τους Thompson και Green να αναλαμβάνουν δράση, το Golden State έφερε τούμπα το ματς, καταφέρνοντας χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 19-5 να ξεφύγει με 82-78! Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν και ανέβασαν την διαφορά στους 5 πόντους (92-87). Τρία σερί τρίποντα των Blazers όμως τους έδωσαν το προβάδισμα με 96-95, με το παιχνίδι να γίνεται... θρίλερ από εκείνο το σημείο και μετά. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν συνεχώς καλάθια (συνήθως τρίποντα), με τον Harrison Barnes να είναι αυτός που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 111-111 με τρίποντο, με τους Lillard και Curry να χάνουν στο τέλος από μία ευκαιρία να δώσουν τη νίκη στις ομάδες τους. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ωστόσο, δεν υπήρχε... αγωνία. Φρόντισε για αυτό ο Curry, προσφέροντας ένα μοναδικό σόου, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Warriors στη νίκη.

ΠΗΓΗ: nba.sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα