Ολοκληρώθηκε το πολυσυζητημένο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν επικεφαλής μεγάλου συλλαλητηρίου και παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση σε διάστημα 36 ετών, η οποία και επιβεβαίωσε τον ηγετικό ρόλο του Κιμ, τοποθετώντας τον στην προεδρία του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Βόρεια Κορέα: Έπειτα από 36 χρόνια και για μόλις 5 λεπτά
άνοιξαν στα διεθνή ΜΜΕ οι πύλες του Εργατικού Κόμματος

Στη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών αποσαφηνίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της, παρά την εφαρμογή εναντίον της του νέου πακέτου των σκληρών κυρώσεων του ΟΗΕ, ενώ τονίστηκε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεχτεί απειλή κατά της εθνικής της ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Κιμ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, μαζί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου (Byongjin).

Yπενθυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα, ο ίδιος ανακηρύχθηκε και επίσημα ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στο Συνέδριο απελάθηκε από τη χώρα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα