Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Περί τα 100 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό

Ακόμη μια τραγωδία με 34 πρόσφυγες νεκρούς στα νερά του Αιγαίου Πελάγους μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά του Φαρμακονησίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν το ξύλινο σκάφος που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να έχουν περισυλλεγεί μέχρι τώρα οι σοροί 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη, ένδεκα παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια) δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες
πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 98 άνθρωποι έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στη Λέρο οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Στις έρευνες επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλλάσης του Πολεμικού Ναυτικού, μια κανονιοφόρος, δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, όπως δεν έχει γίνει γνωστή και η εθνικότητά τους.

Εν τω μεταξύ με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσι.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
νεα τωρα δεκάδες πρόσφυγες νεκροί
Τυχαία Θέματα