Γλυφάδα: Απατεώνες έπαιρναν προκαταβολές για πωλήσεις ακινήτων

Φωτογραφία αρχείου

Δήλωναν ιδιοκτήτες ακινήτων ή πληρεξούσιοί τους, εμφάνιζαν πλαστά πιστοποιητικά και ζητούσαν προκαταβολές για την πώληση σπιτιών και οικοπέδων, με τα οποία όμως δεν είχαν καμία σχέση. 

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ένας δικηγόρος, πληρεξούσιος ομογενούς που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα ακίνητο στη Γλυφάδα αξίας 1.300.000 ευρώ, κατήγγειλε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων πως πίσω από την 56χρονη, που εμφανίζεται ως πωλήτρια, κρύβεται μία απάτη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας

ξεκίνησαν άμεσα την έρευνά τους και διαπίστωσαν πως η 56χρονη είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο τις διαπραγματεύσεις και τώρα επικοινώνησε με τον πληρεξούσιο δικηγόρου του ομογενούς για να πάρει προκαταβολή δέκα χιλιάδων ευρώ, για το προσύμφωνο.

Το ραντεβού κλείστηκε για το πρωί της Τρίτης σε καφετέρια, στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις η 56χρονη παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων τής πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άνδρες και μία γυναίκα, των οποίων τα στοιχεία είναι γνωστά και αναζητούνται, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν του νόμιμους εκπροσώπους μίας εταιρείας, να αρπάξουν 15.000 ευρώ για την αγορά ενός οικοπέδου στη Γλυφάδα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένεται να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των εμπλεκομένων, καθώς θεωρούν ότι τα δύο περιστατικά δεν είναι οι μόνες απόπειρες εξαπάτησης πολιτών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠοινική δίωξη σε 17χρονο για βιασμό 18χρονης στη Θεσσαλονίκη άσκησε ο εισαγγελέαςΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος που έστηνε καρτέρι και λήστευε ηλικιωμένεςΤροχαίο στο Βουκουρέστι: Μηνύσεις και αγωγές από επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου
Keywords
Τυχαία Θέματα