Αττική: Πώς δρούσε η σπείρα των κακοποιών με τις δεκαεννέα διαρρήξεις

Μία διάρρηξη κάθε τρεις μέρες διέπραξαν κατά μέσο όρο τα μέλη σπείρας κακοποιών, την οποία εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με την έρευνά τους από τον περασμένο Μάρτιο είχαν εισβάλει σε τουλάχιστον δεκαεννέα κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και είχαν αρπάξει ό,τι πολύτιμο είχαν βρει. 

Οι ερευνητές της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι τα μέλη της συμμορίας πρώτα κινούμενοι πεζή εντόπιζαν τα σπίτια - στόχους και κατέστρωναν το σχέδιό τους και την επόμενη μέρα πήγαιναν με το ενοικιαζόμενο συνήθως αυτοκίνητο, για να προχωρήσουν στη διάρρηξη.

Συνήθιζαν, μάλιστα, να σταθμεύουν το όχημα σε μακρινή απόσταση, ώστε να μην απαθανατίσουν το όχημα διαφυγής οι κάμερες ασφαλείας.

Ένα από τα μέλη χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτα και είχε ταυτόχρονα δύο ρόλους. Την ώρα της διάρρηξης εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ αμέσως μετά του έδιναν οι συνεργοί του τα κλοπιμαία, ώστε σε περίπτωση ελέγχου να μην τους συλλάβουν με τη λεία στα χέρια.

Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στα διαμερίσματα παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες, που δεν ήταν σε κοινή θέα και η αξία των κλοπιμαίων, τα οποία πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήριο, υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

πιστόλι με γεμιστήρα με -6- φυσίγγια,αλεξίσφαιρο γιλέκο,διαρρηκτικό εργαλείο τύπου σκύλα,-40- ρολόγια γνωστών μαρκών,-28- ζευγάρια σκουλαρίκια,-39- δαχτυλίδια,-9- βραχιόλια,-36- κολιέ- μενταγιόν χρυσές αλυσίδες,ασημί σταυρός, χρυσό κόσμημα και χρυσή ταυτότηταροζάριο,-3- τσάντες επώνυμων οίκων,-6.810- ρουπίες Πακιστάν,-6.795- ευρώ,-20- κινητά τηλέφωνα,τάμπλετ και κάρτα sim,-3- μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου «karambit»,-0,7- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,-2- αυτοκίνητα,δίκυκλη μοτοσικλέτα,είδη ρουχισμού, φούτερ, -4- ζευγάρια παπούτσια, -2- παντελόνια, γιλέκο, καπέλο, ζακέτα,ηλεκτρονική συσκευή δειγματισμού υφασμάτων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε έξι μέλη της σπείρας, ενώ έχουν ταυτοποιήσει και αναζητούν ακόμη τρία. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος στα διόδια των Μαλγάρων με 22 κιλά ηρωίνης (Βίντεο)Κρήτη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική και από την Εισαγγελία Βόλου για όσα κατήγγειλε ο 17χρονοςΥπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Θα διεκδικήσω την αθωότητά μου σε δεύτερο βαθμό, λέει ο μεσίτης
Keywords
Τυχαία Θέματα