Απορρίπτει το debate με Τσίπρα ο Σαμαράς. «Δεν συνομιλώ με υβριστές»

Κάθετα αντίθετος εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς στο αίτημα της Κουμουνδούρου για τη διενέργεια debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όπως άλλωστε είχε γράψει εδώ και μέρες η HuffPost Greece, ενώ παράλληλα δηλώνει αισιόδοξος πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός,
και κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ, εμμέσως απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο επιμένοντας στη γραμμή «δεν νομιμοποιούμε την πολιτική αθλιότητα του Σύριζα» συνομιλώντας με τον πρόεδρο του κόμματος.

«Πως να κάνουν διάλογο με υβριστές;..Εγώ δε θα νομιμοποιήσω την πολιτική αθλιότητα που είναι μόνη τους έκφραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.ΣαμΑράς ενώ σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τις ίδιες του τις συνιστώσες και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ναυάγιο της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Εμείς κυβερνήσαμε συναινετικά και τα πρώτα χρόνια ήταν και η ΔΗΜΑΡ μέσα, αυτοί ούτε με τις συνιστώσες τους δε μπορούν να τα βρουν».

Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα μειωθεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών έως του σημείου μάλιστα που να μπορεί να ανατραπεί. Όπως υποστήριξε δε«Ο λαός δεν ήθελε πρόωρες εκλογές, τον έσυρε μειοψηφία βουλευτών και ο λαός θα απαντήσει πλειοψηφικά. Ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τη κυβέρνησή μας και όχι τους αυτοσχεδιασμούς και τα νταηλίκια Σύριζα».

Κήρυξε όμως και ανένδοτο κατά του λαϊκισμού και όπως τόνισε ο εκλογικός αγώνας δεν γίνεται μόνο για την παράταξη αλλά «για να νικήσουμε μια για πάντα λαϊκισμό. Να μην επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και στις συγκρούσεις με τους εταίρους...Δώσαμε μαζί μάχη για μεταρρυθμίσεις, μείναμε ενωμένοι και πάμε να δείξουμε σε όλους ότι αυτή η παράταξη τα καταφέρνει στα δύσκολα».

Νίκη της ΝΔ είναι νίκη της πατρίδας

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «με την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2015 αρχίζουν αυξήσεις παντού. Μειώσαμε τον φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30% και ρυθμίσαμε τα χρέη σε 100 δόσεις. Μετά την συμφωνία που θα υπογράψουμε με την Τρόικα θα προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας παντού. Στις 25 Ιανουαρίου νικάμε μια και καλή τον λαϊκισμό για να μπούμε σε μία νέα εποχή δίχως ύφεση, μνημόνια και εσωτερικό δανεισμό. Τελειώνει η εποχή των μνημονίων ήδη έχει αρχίσει η ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε τέλος ότι «η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της πατρίδας, δυόμισι χρόνια δίνουμε την μάχη να απαλλαγεί η χώρα από τα βάρη του παρελθόντος, να γίνει νοικοκύρεμα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Η δική μας ιδεολογία είναι η προσφορά στο έθνος. Παρά τις δυσκολίες και τους εκβιασμούς, παρά τα νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση, υπάρχει βελτίωση και η βελτίωση θα συνεχιστεί και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα