Απόκριες: 4+1 ιδέες παιχνιδιών

Ανυπομονείς και εσύ κάθε χρόνο για τις απόκριες; Σου αρέσει να ντύνεσαι με διάφορες αστείες στολές και να… παρτάρεις; Μήπως είσαι από εκείνους που κάθε χρόνο προσπαθούν να μασκαρευτούν τόσο καλά ώστε να βγουν πρώτοι σε κάποιον διαγωνισμό; Ή τέλος, είσαι από εκείνους που βγάζουν… σπυράκια μόνο και μόνο στην ιδέα των αποκριών;

Σε όποια ομάδα και εάν αν ανήκεις, ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν πάρει και με το καλύτερο μάτι τις Απόκριες, είμαστε σίγουροι πως απολαμβάνεις τις στιγμές που είναι γεμάτες με γέλια και παιχνίδια. Κάπως έτσι λοιπόν είναι και το ξεφάντωμα στις

Απόκριες. Μπόλικος χορός, γέλια μέχρι δακρύων και ατελείωτα παιχνίδια.

Αφού ξεκαθαρίσαμε ορισμένα πράγματα, τι λες, πάμε να δούμε και κάποιες βασικές πληροφορίες που καλό είναι να γνωρίζεις;

Αρχικά, τί είναι οι αποκριές, πόσο διαρκούν και πότε πέφτουν φέτος; Πρόκειται, εν συντομία, για το χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Είναι ταυτόσημες με την περίοδο του Τριωδίου. Την κινητή δηλαδή εκκλησιαστική περίοδο δέκα συνολικά εβδομάδων που ξεκινά από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και καταλήγει στο Μεγάλο Σάββατο. Γενικά, οι αποκριές στην Ελλάδα έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το μασκάρεμα, το γλέντι και την ψυχαγωγία. Τα έθιμα αυτά χρονολογούνται από τις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές. Την περίοδο αυτή, θα συναντήσεις, όπως πιθανόν να ξέρεις ήδη, εκατοντάδες έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Φέτος, το Τριώδιο ξεκινάει τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, η Τσικνοπέμπτη πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου ενώ η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 27 Φεβρουαρίου. Και για να μην ξεκινήσεις να ψάχνεις και το πότε πέφτει το Πάσχα φέτος, να σου πούμε ότι είναι στις 16 Απριλίου.

Τώρα που έμαθες ή απλά θυμήθηκες τα απαραίτητα, τί λες πάμε να δούμε ορισμένες ιδέες για παιχνίδια που μπορείς να παίξεις στο Αποκριάτικο πάρτι;

1 Μουσικές καρέκλες

Ναι ναι. Το ξέρουμε ότι σκέφτεσαι ότι πρόκειται για ένα παιδικό παιχνίδι αλλά επίτρεψέ μας να σου πούμε ότι είναι ένα… διαχρονικό παιχνίδι! Αφενός είναι πανεύκολο να το παίξει κάποιος ενώ αφετέρου δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μερικές καρέκλες και μουσική! Και τα δυο, υποψιαζόμαστε ότι κάθε αποκριάτικο πάρτι θα τα έχει. Ακόμα και να μην έχεις αρκετές καρέκλες ή καθόλου καρέκλες, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Βάλε ορισμένα μαξιλάρια στο πάτωμα αντί για καρέκλες ή βάλε σημάδια σε κάποια σημεία με ό,τι έχεις πρόχειρο εκείνη την ώρα μπροστά σου. Πίστεψέ μας, αν έχετε πιεί και λίγο παραπάνω, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα βγάλει πολύ γέλιο!

2. Επικίνδυνες αποστολές

Σε εξιτάρει ο τίτλος; Εάν ναι τότε είσαι πανέτοιμος για την υπέρτατη πρόκληση. Κάπου ανάμεσα στον ξέφρενο χορό και τα ποτά ξέκλεψε λίγο χρόνο και στήσε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου σαν το θησαυροφυλάκιο με τα λέιζερ στη γνωστή ταινία “Mission Impossible” με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Μόνο αντί για λέιζερ, χρησιμοποίησε σερπαντίνες! Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει όσο θέλει και θέσπισε τους δικούς σου κανόνες εάν κάποιος παίκτης σκίσει ή ακουμπήσει μια σερπαντίνα. Η συμβουλή μας είναι απλώς να πιείτε δυο τρία σφηνάκια πριν ξεκινήσετε ώστε να πάρετε την… απαραίτητη δύναμη!

3. Λίμπο

Έχοντας τις ρίζες του κάπου στα τέλη του 1800, το λίμπο αποτελεί έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο χορό που κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε αποκριάτικο παιχνίδι. Λέγεται ότι ξεκίνησε από ένα νησί της Καραϊβικής. Όπως πιθανώς να έχεις δει σε αρκετές ταινίες, ή ακόμα και να το έχεις ήδη παίξει, ο σκοπός είναι να χορέψεις περνώντας κάτω από μια χαμηλή ράβδο (ή οτιδήποτε άλλο έχετε) χωρίς να την ακουμπήσεις ή να τη ρίξεις. Φυσικά, πρέπει να περάσεις πρώτα με τα πόδια σου και να ρίξεις το κορμί σου πίσω τόσο ώστε η πλάτη και το κεφάλι σου να βρίσκονται παράλληλα από το έδαφος. Ποιος νικάει; Όποιος καταφέρει να περάσει τη ράβδο στο πιο χαμηλό της σημείο χωρίς να τη ρίξει!

4. UNO

Και περνάμε στα επιτραπέζια. Εφόσον ρίξετε το χορό σας, βραβεύσετε τις καλύτερες στολές ετοιμαστείτε για το πιο must παιχνίδι. Μιλάμε για το UNO. Ένα από τα γνωστότερα και πιο διασκεδαστικά παιχνίδια με κάρτες που υπάρχουν. Προσέξτε όμως. Μπορεί να… καταστρέψει τις καλύτερες φιλίες!

5. 5 Seconds ακατάλληλο

Τέλος, αφήσαμε ένα ακόμη διασκεδαστικό επιτραπέζιο. Αυτή τη φορά, το 5 Seconds γίνεται… ακατάλληλο. Μην ντραπείτε να μιλήσετε και να πείτε αυτό που σκέφτεστε. Θα πρέπει εντός 5 δευτερολέπτων, να δώσετε 3 απαντήσεις για την ερώτηση που θα σας γίνει. Η τελευταία, στην εν λόγω έκδοση, θα είναι περισσότερο… “πικάντικη”!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόκριες, 4+1,apokries, 4+1