ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ, Ρεπουμπλικάνοι και υπέρμαχοι της οπλοκατοχής πυροβολούν το κινέζικο μπαλόνι

Ορισμένοι Αμερικανοί, Ρεπουμπλικανοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχοι της οπλακατοχής αποφάσισαν να ανοίξουν πυρ κατά του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού με τα τουφέκια τους, αγνοώντας τις συστάσεις ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι επικίνδυνη και αναποτελεσματική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και αξιωματούχοι της ομάδας εθνικής ασφάλειας συζήτησαν επιλογές, όπως η κατάρριψη του μπαλονιού, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Νωρίτερα, ο στρατός

είχε συμβουλεύσει να μην καταρριφθεί το αερόστατο λόγω του κινδύνου πτώσης συντριμμιών, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει καθώς το μπαλόνι κινείται προς την ανατολική ακτή.

Ωστόσο μερικοί Αμερικανοί φαντασιώνονται την κατάρριψή του.

Το αερόστατο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 12,5 μιλίων, ψηλά πάνω από τον εναέριο χώρο όπου συνήθως πετούν εμπορικά αεροσκάφη. Δηλαδή πολύ πιο πάνω από το υψόμετρο όπου θα μπορούσε να φτάσει θεωρητικά μια σφαίρα.

Παρά τον σαφή κίνδυνο που εγκυμονούν οι πυροβολισμοί σε έναν στόχο τόσο μακριά, εξέχουσες προσωπικότητες των Ρεπουμπλικανών, υποστηρικτές της δεύτερης τροποποίησης, ακόμη και κατασκευαστές όπλων ενθαρρύνουν τους οπαδούς τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, πρωτότοκος γιος του πρώην προέδρου, έγραψε στο Twitter ότι αν η κυβέρνηση δεν καταρρίψει το μπαλόνι «ίσως αφήσουμε τους καλούς ανθρώπους της Μοντάνα να κάνουν τα δικά τους… Φαντάζομαι ότι έχουν την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να τα καταφέρουν μόνοι τους».

If Joe Biden and his administration are too weak to do the obvious and shoot down an enemy surveillance balloon perhaps we just let the good people of Montana do their thing… I imagine they have the capability and the resolve to do it all themselves.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Οπαδοί, Τραμπ Ρεπουμπλικάνοι,ipa, opadoi, trab repoublikanoi