Αποκεφαλισμό Ουκρανού αιχμαλώτου από Ρώσους στρατιώτες φέρεται να απεικονίζει βίντεο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Η Ουκρανία σύγκρινε τη Ρωσία με το ISIS και κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να πραγματοποιήσει έρευνα μετά την εμφάνιση βίντεο online που φέρεται να δείχνει Ρώσους στρατιώτες να αποκεφαλίζουν Ουκρανό αιχμάλωτο με μαχαίρι.

Το Reuters

και το Associated Press λένε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν άμεσα την αυθεντικότητα ή την προέλευση του βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνεται ένας άνδρας με στολή να αποκεφαλίζει έναν άνδρα με το κίτρινο περιβραχιόνιο που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στρατιώτες. Ένας τρίτος άνδρας κρατά ένα αλεξίσφαιρο που φαίνεται να ανήκει στον άνδρα που αποκεφαλίζεται. Και οι τρεις μιλούν ρωσικά.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε το βίντεο «φρικτό» μα είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί η αυθεντικότητά του. Η Μόσχα στο παρελθόν είχε αρνηθεί πως οι στρατιώτες της διαπράττουν θηριωδίες στη σύγκρουση.

«Υπάρχει κάτι που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει: Το πόσο εύκολα σκοτώνουν αυτά τα κτήνη» είπε σε βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι. «Θα υπάρξει νομική ευθύνη για τα πάντα. Η ήττα της τρομοκρατίας είναι απαραίτητη».

Russian soldier is recorded enjoying cutting off head of

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκεφαλισμό Ουκρανού, Ρώσους,apokefalismo oukranou, rosous