Ανυποχώρητος ο Μοσκοβισί για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Καμία χαλάρωση λόγω προσφυγικού ξεκαθαρίζει

Καμία συζήτηση δεν δέχεται ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να συνδέεται η συζήτηση για το Ασφαλιστικό με το προσφυγικό.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το ΔΝΤ είναι σημαντικό κεφάλαιο και είναι
απαραίτητο να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Αποτελεί στοιχείο αξιοπιστίας και μέρος του σχεδίου. Το ΔΝΤ είναι ένα asset» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος προσθέτοντας: «Το θέλουμε ως Κομισιόν να παραμείνει».

Ο ίδιος σημείωσε πως μετά την αξιολόγηση θα καθοριστεί και η στάση του Ταμείου, σχολιάζοντας πως έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωσή της θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος.

Ο Επίτροπος στις δηλώσεις του δεν απέτρεψε τη λήψη κάποιων μέτρων, όμως απέκλεισε το «κούρεμα».

Επιπλέον ο Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε την όποια σύνδεση μεταξύ της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και του προσφυγικού, λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των προαπαιτούμενων.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, έχουμε δεσμευθεί να επιτύχουμε».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα