Ανταλλαγή πυρών στο βόρειο Παρίσι σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

Συνεχής ενημέρωση- Ανταλλαγές πυροβολισμών σημειώνονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, μεταδίδουν γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με ξένα δίκτυα, έχουν σημειωθεί εκρήξεις στην περιοχή και ο στρατός
έχει βγει στους δρόμους. Τα μέσα μεταφοράς δεν λειτουργούν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματισμένους αστυνομικούς και τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μία εκ των νεκρών ήταν μια γυναίκα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά. Ακόμα, σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις.

#AHORA: 3 hombres escondido en el apartamento, azotea iluminada de helicóptero de edificios en Saint Denis, #Paris. pic.twitter.com/nghQ5IbjiV

— Batalla de ideas (@Batalladeideas) November 18, 2015

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

Military take up positions at operation in Saint Denis #Parisattackd pic.twitter.com/d9U2fWtsIU

— Barbara Miller (@abcbarbm) November 18, 2015

O στόχος της επιχείρησης

Στόχος της επιχειρήσης δεν είναι άλλος από τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον Βέλγο τζιχαντιστή για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. O άνδρας πιστεύεται ότι έχει κλειστεί μαζί με άλλους σε ένα διαμέρισμα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο ίδιο διαμέρισμα σημειώθηκαν βομβιστικές επιθέσεις την Παρασκευή. Πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Target of #SaintDenis raid is suspected mastermind of the #ParisAttacks - Abdelhamid Abaaoud. Army now at scene. pic.twitter.com/tH9GQUzfv1

— Julie Lenarz (@MsJulieLenarz) November 18, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα