Αν πληκτρολογήσετε αυτές τις λέξεις στο Gchat θα σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη

Αν έχετε Gmail τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε παρατηρήσει κάτι σχετικά περίεργο στο Gchat σας. Μπορεί, ας πούμε, κάποια φορά να γράψατε «χαχαχαχαχα» και ξαφνικά να πετάχτηκαν μέσα στη συζήτησή σας κινούμενα emoji που ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Ή να μιλούσατε για κάποια φίλη σας που γέννησε και ξαφνικά να εμφανίστηκαν στο παράθυρο του chat σας κοτοπουλάκια που έβγαινα από τα αυγά τους.

Αυτά τα κινούμενα σχέδια ξεκίνησαν, αρχικά, ως αστείο εσωτερικής κατανάλωσης μεταξύ των designers
της Google. Στην πορεία όμως, η Google αποφάσισε να τα παρέχει προς ευρεία χρήση σε όσους χρησιμοποιούν το Gchat. Όπως λέει ο Sanjay Mavinkurve, Lead User Experience Designer για τα Hangouts της Google, αυτά τα κινούμενα emoticons «είναι απλά για πλάκα». Αν προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε αλλά δεν εμφανίζονται στο chat σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αναβαθμίσετε την έκδοση Google Hangouts που έχετε στο Gmail σας. Επίσης, να ξέρετε πως κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις μπορεί να εμφανίζονται τόσο στο δικό σας παράθυρο όσο και στου ατόμου με το οποίο μιλάτε, ενώ κάποιες άλλες μόνο σε εσάς. Αν θέλετε να «καθαρίσετε» το παράθυρο από τα animation που επιμένουν να εμφανίζονται, απλά κλείστε το και ανοίξτε το ξανά.

Και αφού σας είπαμε τα πρακτικά, πάμε στο διασκεδαστικό κομμάτι. Πληκτρολογείστε τις παρακάτω λέξεις στο Google Hangouts και ας αρχίσει το πάρτυ.

Σημείωση: Η παρακάτω λίστα δεν περιέχει όλες τις κρυμμένες εκπλήξεις που μπορείτε να βρείτε στο Gchat, καθώς η Google έχει πει πως θα προσθέτει συνεχώς κι άλλες. «Ελπίζουμε ο κόσμος να τα βρίσκει, αλλά και να μην τα χρησιμοποιεί συνέχεια», λέει Mavinkurve. «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελούν και να τους εκπλήσσουμε συνεχώς».

Woot!!

Happy Birthday

Hahahaha

/ponies

/ponystream

/shydino

«Πολλοί χρήστες του Hangouts μπέρδευαν το emoji μας με το σπίτι και το δέντρο με έναν ντροπαλό δεινόσαυρο που κρύβεται πίσω από ένα σπίτι», λέει ο Mavinkurve. «Και θεωρήσαμε πως θα ήταν κρίμα να μην έχουμε ένα τέτοιο emoji».

/bikeshed

Αυτό αποτελεί άμεση αναφορά στον όρο «bikeshed», ο οποίος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις καταστάσεις που κάποιος σπαταλά πολύτιμη ενέργεια σε πολύπλοκα, αχρείαστα θέματα. Αν πληκτρολογήσετε «/bikeshed» τότε αλλάζετε το χρώμα τόσο στο δικό σας παράθυρο όσο και σε αυτό του συνομιλητή σας. «Η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στο να κινείται γρήγορα και να μένει επικεντρωμένη στις βασικές μας προτεραιότητες. Για αυτό και όταν πληκτρολογούμε “/bikeshed” ο ένας στον άλλο είναι για να υπενθυμίσουμε στον άλλο να επικεντρωθεί σε αυτό που έχει σημασία», λέει ο Mavinkurve.

/pitchforks

Konami Code

Ο κώδικας Konami, ή Konami Code, είναι ένας κώδικας «κλεψίματος» που προέκυψε από τα βιντεοπαιχνίδια της Konami αλλά συνεχίζει να εμφανίζεται κατά καιρούς στο ίντερνετ. Είναι ο εξής: ΠΑΝΩ, ΠΑΝΩ, ΚΑΤΩ, ΚΑΤΩ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΞΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΞΙΑ, Β, Α. Αφού πατήσετε αυτά τα πλήκτρα και πατήσετε Enter, το φόντο σας στο παράθυρο θα αλλάξει αυτόματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα