Αύξηση του επιπέδου συναγερμού της Γερμανίας για κυβερνοεπιθέσεις

Οι αρχές της Γερμανίας αύξησαν στο επίπεδο της ετοιμότητάς τους για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ κυβερνητικοί ιστότοποι ήδη δέχονται επιθέσεις καθημερινά, γράφει η Welt am Sonntag.

«Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση», δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ ο Άρνε Σένμπομ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI).

Η BSI συνεργάζεται στενά με αξιωματούχους αρμόδιους για τη διοργάνωση των εκλογών, πολιτικά κόμματα και τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας
και μελετά μεθόδους άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και αντίδρασης σε τέτοιες επιθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πρόσθεσε ο Σένμπομ.

Το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της Βελτ δεν δίνει λεπτομέρειες όπως το πόσα είναι τα επίπεδα συναγερμού στα οποία αναφέρεται και τι σημαίνουν. Αναφέρεται πάντως ότι το επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε να αυξηθεί μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η BSI αναμένεται να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στο Ανόβερο αύριο Δευτέρα, στο πλαίσιο της CeBIT, της σημαντικότερης ετήσιας έκθεσης του κλάδου της τεχνολογίας στη Γερμανία.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV), προειδοποίησε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι τα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή τους από την ψηφιακή τεχνολογία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα