Αυστραλία: Σάλος με την ιατρική εξαίρεση στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όταν προσγειωθεί στην Αυστραλία, διαφορετικά θα μπει «στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του», δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ ​​Μόρισον, μετά την ανακοίνωση ότι ο Νο. 1 τενίστας του κόσμου έλαβε ειδική άδεια για να παίξει στο τουρνουά Grand Slam της Μελβούρνης, παρόλο που δεν έχει εμβολιαστεί.

Η Tennis Australia (σ.σ. το διοικητικό όργανο για το τένις στην Αυστραλία) και η τοπική κυβέρνηση της πολιτείας Βικτόρια) δήλωσαν ότι ο Τζόκοβιτς ήταν ένας από τους «λιγοστούς» επιτυχημένους αιτούντες, μεταξύ 26 ατόμων που ζήτησαν εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», είπε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

«Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως» διεμήνυσε.

Η απόφαση να χορηγηθεί στον Τζόκοβιτς εξαίρεση από το τουρνουά προκάλεσε έντονη κριτική στην Αυστραλία, όπου περισσότερο από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19. 

Η Μελβούρνη είχε το μεγαλύτερο σωρευτικό lockdown στον κόσμο ενώ η εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον έχει εκτινάξει τον αριθμό των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης σε δύο στάδια ήταν εμπιστευτική και διευθύνεται από ανεξάρτητους ειδικούς. Ολες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν για να διασφαλιστεί ότι τυχόν εξαιρέσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοσοποίηση (ATAGI).

Ο Τάιλι είπε ότι αυτοί οι λόγοι περιελάμβαναν προηγούμενη ανεπιθύμητη απόκριση σε εμβόλια, πρόσφατη σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή μυοκαρδίτιδα ή πιστοποιημένα στοιχεία μόλυνσης από κορονοϊό κατά τους προηγούμενους έξι μήνες.

Ο Σέρβος, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση του, δήλωσε προηγουμένως ότι δεν ήταν σίγουρος εάν θα συμμετείχε στο τουρνουά της Μελβούρνη (17-30 Ιανουαρίου) λόγω ανησυχιών σχετικά με τους κανόνες καραντίνας της Αυστραλίας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓαλλία: Αντιδράσεις μετά την εριστική δήλωση Μακρόν για τους ανεμβολίαστουςΚαναδάς: Τέρμα το αλκοόλ και η μαριχουάνα για τους ανεμβολίαστουςΠρόβατα και γίδες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το εμβόλιο κατά της Covid
Keywords
Τυχαία Θέματα