Αεροπλάνο της Ryanair από Πολωνία ειδοποίησε για βόμβα. Προσγειώθηκε στο «Ελεθέριος Βενιζέλος»

Στο διεθνή αερολιμένα ”Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, συνοδεία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τροχοδρόμησε λίγο μετά τις πέντε και μισή το απόγευμα τής Κυριακής αεροσκάφος με τουλάχιστον 190 επιβαίνοντες, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για πτήση από το Κατοβίτσε της Πολωνίας για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ το αεροσκάφος πετούσε επάνω από τη Βόρεια Μακεδονία, η ιδιοκτήτρια εταιρεία

έλαβε απειλητικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας σε αυτό, ειδοποίησε το ΝΑΤΟ, στελέχη του οποίου ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές. Μόλις πέρασε στο FIR Αθηνών, μαχητικά F16 απογειώθηκαν να το συνοδεύσουν, ενώ -όπως ορίζει το πρωτόκολλο- άλλαξε αεροδιάδρομο και πετούσε μόνο επάνω από θαλάσσιο χώρο.

Στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” σήμανε συναγερμός, εκκενώθηκε διάδρομος προσγείωσης μακριά από τα κτίρια, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μικρή απόσταση. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ με σκύλο  - ανιχνευτή εκρηκτικών, αλλά και ομάδες της ΕΚΑΜ, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος σε αεροσκάφος, επιβάτες και αποσκευές.

.Related...Stratolaunch: Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου πέταξε για 6 ώρες (βίντεο)Η συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης στο Νεπάλ είχε χάσει τον σύζυγό της σε συντριβή αεροπλάνουΒίντεο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στις Δολομιτικές Άλπεις
Keywords
Τυχαία Θέματα