Walking Dead: Το σύνδρομο των «ζωντανών νεκρών» είναι αληθινό

Εάν είστε φανατικοί θαυμαστές της επιτυχημένης σειρά The Walking Dead, τότε είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα των ζόμπι. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι υπάρχει ένα σπάνιο σύνδρομο, το σύνδρομο Κοτάρ που κάνει τα άτομα που πάσχουν από αυτό να νομίζουν ότι είναι νεκροί.

Μπορεί να ακούγεται φρικιαστικό και να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το σύνδρομο Κοτάρ είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από έναν Γάλλο Νευρολόγο, ο οποίος το 1880 είχε
καταγράψει το περιστατικό μίας γυναίκας η οποία επέμενε ότι ήταν νεκρή, ότι χάνει αίμα και ότι τα όργανά της δεν λειτουργούν πλέον.

Όταν κάποιος πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο, θεωρώντας ότι είναι νεκρός παύει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει ζωντανός, όπως να τρώει, να κοιμάται και να έχει μία σωστή υγιεινή.

Όπως αναφέρει ο γιατρός Michael Birnbaum στην ιστοσελίδα Your Tango, το σύνδρομο Κοτάρ συχνά συνδέεται με την σχιζοφρένεια. Με την κατάλληλη θεραπεία ο Birnbaum αναφέρει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα