Thomas Cook: Ουρές, ύπνος στα πατώματα και πολιορκία στα γκισέ (φωτογραφίες)

Η πτώχευση του γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook έχει προκαλέσει την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο που παραμένουν αποκλεισμένοι, περιμένοντας μάταια για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Πίτερ Φανκχάουζερ εξέφρασε τη μεγάλη του θλίψη για την πτώχευση

της εταιρείας, καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της εταιρείας, ώστε να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Φανκχάουζερ με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί (23 Σεπτεμβρίου).

«Η Thomas Cook διέκοψε τις εμπορικές συναλλαγές της, οπότε οι πτήσεις της εταιρείας έχουν πλέον ακυρωθεί», τόνισε η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Τώρα οργανώνεται μια επιχείρηση επαναπατρισμού περίπου 600.000 τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια, καθώς το ταξιδιωτικό γραφείο δεν μπορεί να αποπληρώσει την επιστροφή τους.

ΕλλάδαΛονδίνοΜάντσεστερΤυνησίαΓερμανίαΙσπανίαΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Υπουργείο Τουρισμού: Προσπάθειες επαναπατρισμού 50.000 τουριστών- πελατών της Thomas Cook Τουρίστες «όμηροι» σε ξενοδοχείο στην Τυνησία - Δεν είχε πληρώσει τη διαμονή τους η Thomas Cook H Thomas Cook κήρυξε πτώχευση - Στον «αέρα» 600.000 ταξιδιώτες ανά τον κόσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα