Spiegel: Την ερχόμενη εβδομάδα προκαταβολή έως 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τη Ρωσία για τον αγωγό Turkish Stream

Έως και 5 δισεκ. ευρώ πρόκειται να προκαταβάλει άμεσα η Μόσχα στην Αθήνα ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, που θα περνάει από τη χώρα μας και η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει.

«Η απόφαση αυτή θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων» δηλώνει ο αξιωματούχος
στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

Η είδηση που δημοσιεύθηκε το πρωί του Σαββάτου είναι το πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.

Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη, με το Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.

Η προκαταβολή από τη Ρωσία αφορά τα μελλοντικά κέρδη που θα λάβει η Ελλάδα από τα τέλη διέλευσης. Ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
ellada rosia agogos
Τυχαία Θέματα