Politico: Πώς να «κλέψει» ο Τραμπ την καρδιά της Μέρκελ με ένα πιάτο λαχανοντολμάδες και άλλες συμβουλές

Μαθήματα στο πως να εντυπωσιάσει την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, παραδίδει το Politico στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της συνάντησής τους σήμερα, Παρασκευή, στην Ουάσινγκτον. Βέβαια, πολλές από τις συμβουλές έρχονται σε άμεση αντίθεση με αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Τραμπ, επομένως θα αποτελούσε έκπληξη εάν ακολουθούσε μία από αυτές.

Η Ευρώπη έχει τα μάτια στραμμένα στη συνάντηση αυτή στο Οβάλ Γραφείο και στη συνέντευξη
Τύπου που θα ακολουθήσει για να διαπιστώσει μέχρι πού η Γερμανίδα καγκελάριος και κεντρική προσωπικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κρατήσει τις αποστάσεις της από τον νέο κάτοικο του Λευκού Οίκου. Η ίδια είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την δυσαρέσκειά της στο αμερικανικό εκλογικό αποτέλεσμα, επομένως ο Τραμπ -και οι σύμβουλοί του- θα πρέπει να μελετήσουν προσεχτικά την Καγκελάριο.

Η Μέρκελ ήταν φυσικός πριν ασχοληθεί με την πολιτική και αντιμετωπίζει την πολιτική σαν επιστήμη. Εάν ο Τραμπ θέλει να την πείσει για τα λεγόμενά του, καλό θα ήταν (για πρώτη φορά) να παρουσιάσει στοιχεία, αριθμούς και στατιστικά. Ακόμα, θα κινούσε το ενδιαφέρον της εάν χρησιμοποιούσε επιστημονικούς όρους στον λόγο του, πχ αναφερόμενος στην ανάγκη μιας «ημιπερατής μεμβράνης» στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ακόμα, θα πρέπει να θυμάται ότι η Μέρκελ πέρασε 35 χρόνια από την ζωή της πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Όπως έχει πει και η ίδια, σιχαίνεται τα τείχη, ενώ η ελευθερία είναι μια από τις σημαντικότερες αξίες για την ίδια. Εάν λοιπόν ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να τονίσει την ανάγκη του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, θα πρέπει να δείξει κατανόηση και να της εξηγήσει ότι το συγκεκριμένο τείχος δεν έχει στόχο να εγκλωβίσει ανθρώπους στο εξωτερικό του, αλλά να αποκλείσει σε κάποιους την είσοδο.

Το Politico εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο η Γερμανίδα πολιτικός να κάνει αναφορά στο Μέγα Σινικό Τείχος, την κατασκευή του οποίου ίσως συνδέσει με την πτώση της κινεζικής αυτοκρατορίας. Για να αντικρούσει το επιχείρημά της, ο Τραμπ θα πρέπει να έχει ήδη μελετήσει την κινεζική ιστορία και να μπορεί να της εξηγήσει με παραδείγματα ότι και άλλοι λόγοι συνέβαλαν στην πτώση τους.

Ο Τραμπ θα πρέπει ακόμα να συγκρατήσει την μεγαλομανία του. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς καυχηθεί για το μέγεθος του πλήθους που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του, ενώ προσπαθεί να επιδείξει την δύναμη και τον πλούτο του με κάθε ευκαιρία. Η Μέρκελ από την άλλη, ως Γερμανία, αλλά και κόρη Λουθερανού πάστορα, σιχαίνεται την επιδειξιομανία. Η ίδια συνεχίζει να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα του Βερολίνου, ενώ έχει για εξοχική κατοικία ένα απλό αγροτόσπιτο στο Βραδεμβούργο.

Ένας ακόμα τρόπος που ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να κερδίσει την «καρδιά» της Γερμανίδας πολιτικού, είναι μέσω της κουζίνας. Η ίδια λατρεύει τα κεφτεδάκια και την πατατοσαλάτα, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico, «μια δύσκολη συζήτηση για τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης θα γινόταν πιο εύκολη αν στο μενού περιελάμβαναν λαχανοντομάδες με κιμά».

Τέλος, καθώς είναι πιθανό η Μέρκελ να του προσφέρει ως δώρο πιάτα από κινεζική πορσελάνη, όπως συνηθίζει η ίδια να κάνει. Ο Τραμπ, αν είχε δώσει χιούμορ, θα της προσέφερε ένα μπρούτζινο ταύρο, καθώς κατά πολλούς δεν είναι παρά ένας «ταύρος εν υαλοπωλείω» στην παγκόσμια οικονομία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα