Σιέρα Λεόνε: Ιερέας ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ

Ένας Αφρικανός ιερέας, ο οποίος συμπληρώνει το πενιχρό του εισόδημα αναζητώντας ορυκτά σε ορυχεία της ανατολικής Σιέρα Λεόνε, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ.

Sierra Leone pastor discovers 706-carat diamond; turns it over to gov't to boost development in impoverished nation. https://t.co/qguiaFEpMo pic.twitter.com/WPlCri1w6d

ABC News
(@ABC) March 16, 2017

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, το 709 καρατίων πετράδι βρέθηκε αυτή την εβδομάδα από τον Εμάνουελ Μόμο, πάστορα σε μια από τις πολλές εκκλησίες της περιοχής Κόνο, γνωστής για τα ορυχεία διαμαντιών της, που βρέθηκε στο επίκεντρο του αιματοβαμμένου εμφυλίου της Σιέρα Λεόνε. Θεωρείται πως πρόκειται για το 13ο μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που εξορύχθηκε ποτέ, εκτιμούν αναλυτές, και η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως θα τεθεί σε δημοοπρασία, αν και η αξία του δεν μπορεί να διαπιστωθεί μέχρι να εκτιμηθεί η αξία του. Σημειώνεται πως ένα διαμάντι 813 καρατίων πωλήθηκε σε κλειστή δημοπρασία στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα, για 51 εκατ. λίρες.

Holy rock: Sierra Leone pastor strikes lucky with discovery of giant 706-carat diamond https://t.co/pfzM1fmG5t pic.twitter.com/igSVtL2Q2Q

— RT (@RT_com) March 17, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα