Liveblog: H μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη διαφθορά στη Βουλή

Στη Βουλή μεταφέρεται η μάχη για τη διαφθορά, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης.

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε 3 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς:

1. Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

2.
Να εξεταστούν οι δικογραφίες για τα πολιτικά πρόσωπα.

3. Επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης του συμβιβασμού με την SIEMENS.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές.

«Αφού δεν μπορεί να δώσει τη λύση αυτή η Βουλή ας τη δώσει ο λαός», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το κόστος παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της δικής σας απομάκρυνσης», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα