Νέο τελεσίγραφο της Μόσχας στους ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης

Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί σημειώνονταν στο Χάρκοβο και μαχητές δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία άρχισαν έφοδο στο εργοστάσιο της Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σύμφωνα με αξιωματούχο των φιλορώσων, ενώ έχει αρχίσει η μεγάλης  κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς.

Το τελεσίγραφο της Μόσχας προς τους εναπομείναντες Ουκρανούς μαχητές της Ουκρανίας, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης, έληξε και αμέσως μετά ξεκίνησε ο βομβαρδισμός τους σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

και βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, είπε ότι «πρόσφερε» διέξοδο «ασφαλούς» διαφυγής, σε όποιον ήταν πρόθυμος να παραδώσει τα όπλα και πρότεινε νέα κατάπαυση του πυρός την Τετάρτη για να ”παραδοθούν” οι Ουκρανοί μαχητές.  

Οι Ρώσοι εισήλθαν επίσης στην πόλη Κρεμίνα. Αν και οι πληροφορίες σχετικά με την κατάληψή της ή μη είναι συγκεχυμένες ήδη ο περιφερειάρχης του Λουχάνσκ  κάνει λόγο για «κόλαση» λόγω του μεγάλου όγκου σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό που έχει μεταφέρει στην περιοχή ο ρωσικός στρατός

Όλες οι εξελίξεις

23:23 Οι Ρώσοι «προτείνουν κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη» για να παραδοθούν οι Ουκρανοί

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι θα προτείνει κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη την Τετάρτη για να επιτρέψει στους Ουκρανούς υπερασπιστές που βρίσκονται στο χαλυβουργείο Azovstal να καταθέσουν τα όπλα τους, αναφέρει το Reuters.

Η Ρωσία συνέχισε την Τρίτη να βομβαρδίζει το εργοστάσιο, όπου ένας «φθίνων αριθμός» δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθούσε να αντιστέκεται. Το βίντεο δείχνει καπνό να υψώνεται από το συγκρότημα.

Heavy fighting on #Azovstal underway. According to Russian intelligence data 80% of #Azov Nazis want to surrender, yet 20% forbid them to do so under threat of summary execution on the spot. pic.twitter.com/LCXFI5B7vl

— Zrada2022 (@zrada2022) April 19, 2022

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εκεχειρία στις 14:00 την Τετάρτη για να δώσει στους Ουκρανούς μαχητές την ευκαιρία να παραδοθούν και να βγουν σώοι.

Το Reuters σημείωσε ότι οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν την ίδια πρόταση την Τρίτη, αλλά «κανένας Ουκρανός στρατιώτης δεν δέχτηκε».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Zελένσκι υποσχέθηκε ότι οι δυνάμεις του στη Μαριούπολη θα «πολεμήσουν μέχρι τέλους» και θα αγνοήσουν τυχόν τελεσίγραφα παράδοσης από τη Ρωσία.

23:18 Βρετανικό Υπουργείο Αμυνας: Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν «πολλές» ρωσικές απόπειρες εφόδου στο Ντονμπάς

 Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν «πολλές απόπειρες εφόδου» των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο του Ντονμπάς καθώς οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις της Μόσχας στην περιοχή «συνεχίζουν να αυξάνονται» την Τρίτη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των βρετανικών υπηρεσιών αμυντικών πληροφοριών.

«Η ικανότητα της Ρωσίας να επελαύνει συνεχίζει να επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές, υλικοτεχνικές και τεχνικές προκλήσεις που την έχουν πλήξει μέχρι στιγμής, σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», έγραψε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να «εξουδετερώσουν την αντίσταση» στη Μαριούπολη, παρά τις αρκετές «αδιάκριτες» επιθέσεις, κάτι που είναι «ενδεικτικό της αποτυχίας τους να επιτύχουν τους στόχους τους όσο γρήγορα θα ήθελαν», πρόσθεσε.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 19 April 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/U0gwg8S3av

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Ντονμπάς, Λουχάνσκ,Live, ntonbas, louchansk