IDF: Υπόγεια σήραγγα και οπλισμός της Χαμάς εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Αυτή η εικόνα που προέρχεται από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, δείχνει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με τα διακριτικά της Χαμάς που βρέθηκε μαζί με όπλα που οι IDF λένε ότι βρέθηκαν σε ένα ιατρικό ντουλάπι στο κέντρο μαγνητικής τομογραφίας στο νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας.

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης ότι εντόπισαν υπόγεια σήραγγα και οπλισμό της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

της Γάζας.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF, διακρίνονται ισραηλινοί στρατιώτες στην είσοδο υπόγειας σήραγγας που εντόπισαν μεταξύ δύο κτιρίων του νοσοκομείου.

EXPOSED:
In the Shifa Hospital complex, IDF troops found a hidden booby-trapped vehicle containing a large number of weapons, including:
· AK-47s
· RPGs
· sniper rifles
· grenades
· other explosives

See for yourself: pic.twitter.com/TApCThR9OM

Israel Defense Forces (@IDF) November 16, 2023

Λίγο μακρύτερα, εντοπίστηκε φορτηγό με οπλισμό που φέρεται να ανήκει σε μαχητές της Χαμάς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει πως η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία ως ορμητήρια για τις επιθέσεις της. Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια Ισραηλινή όμηρο νεκρή στη Γάζα

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια όμηρο νεκρή έξω από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Το σώμα της Γεχουντίτ Βάις, που πιάστηκε από ένοπλους της Χαμάς όταν αυτοί εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου βρέθηκε από στρατεύματα σε ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα
IDF, Υπόγεια, Χαμάς, Αλ Σίφα, Γάζας,IDF, ypogeia, chamas, al sifa, gazas