«Hippy crack»: Το ναρκωτικό αέριο που φέρεται να διακινείται σε Βρετανούς τουρίστες στα Μάλια της Κρήτης

Φθηνό «αέριο γέλιου», που πωλείται σε τιμή μόλις 1,70 λιρών ανά δόση, πωλείται ευρέως σε Βρετανούς τουρίστες στα Μάλια της Κρήτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star, όπου αναφέρεται επίσης πως κάποιοι διακινητές το πουλάνε ακόμα και μέσω Twitter.

Οι τουρίστες προσεγγίζονται μέσα σε κλαμπ και μπαρ με την υπόσχεση φθηνού αλκοόλ και «αερίου γέλιου». Για την ακρίβεια,
όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε αρκετά μέρη προσφέρονται μεγάλα μπωλ με αλκοόλ μαζί με μπαλόνια «αερίου γέλιου» για τέσσερα άτομα, σε κόστος που μόλις ξεπερνά τις τέσσερις λίρες.

Η χρήση του αερίου, γράφει η Daily Star, δεν είναι παράνομη στην Ελλάδα, αν και συνδέεται με μια σειρά θανάτων, και πολλοί από αυτούς που το πωλούν είναι από τη Βρετανία. Όπως ισχυρίστηκε ένας από τους παραθεριστές, το αέριο βρίσκεται παντού και το χρησιμοποιούν πολλοί χωρίς κανένα μέτρο. «Κάποιοι θα κάνουν μέχρι και 10 μπαλόνια στη σειρά, και φαίνονται έτοιμοι να εκραγούν. Πολλοί από τους δημοσιοσχεσίτες είναι Βρετανοί, και υπάρχουν άνδρες από τη Βρετανία που βγάζουν λεφτά πουλώντας το στις παραλίες και αλλού».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα