Τουλάχιστον 31 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις του ISIS στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση

Δύο βομβιστικές επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ISIS, έπληξαν την πόλη του Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 31 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 170, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε τις εκρήξεις, αλλά έδωσε χαμηλότερο απολογισμό, με 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με αυτό, μία από τις βόμβες εξερράγη κοντά
σε αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας των κουρδικών αρχών που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, όπου βρίσκεται το Καμισλί.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η μία έκρηξη ήταν από βόμβα σε αυτοκίνητο και η άλλη από βόμβα σε μοτοσικλέτα. Επίσης προέβαλε εικόνες από το σημείο της μιας έκρηξης, δείχνοντας μεγάλης έκτασης ζημιές σε κτίρια, με συντρίμμια στον δρόμο και καπνούς.

Η μία από τις εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρή που έσπασε τις βιτρίνες καταστημάτων στην τουρκική πόλη Νουσαϊμπίν, πέρα από τα σύνορα. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στο Νουσαϊμπίν, είπε μάρτυρας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας πως στοχεύτηκαν κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα