H μεγαλύτερη ανεμοτουρμπίνα στον κόσμο

.

Η κινεζική CSSC (China State Shipbuilding Corporation)ανεβάζει τον πήχυ στην offshore αιολική ενέργεια, ανακοινώνοντας ότι κατασκευάζει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ανεμοτουρμπίνα στον κόσμο, με 18 megawatts και διάμετρο 260 μέτρων στο τριών λεπίδων στροφείο της.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του New Atlas, το μέγεθος είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις ανεμοτουρμπίνες, καθώς όσο μεγαλύτερες είναι οι λεπίδες τόσο περισσότερη ενέργεια μπορείς να συλλέγεις-

και στην περίπτωση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων ειδικότερα, είναι υψηλό το κόστος της εγκατάστασης των θεμελίων στον πυθμένα, οπότε το να μπορεί να παράγεται περισσότερη ενέργεια από λιγότερες τοποθεσίες είναι μεγάλη υπόθεση.

Η τουρμπίνα που είχε το ρεκόρ μέχρι τώρα ήταν η MingYang Smart Energy MySE 16.0-242, με λεπίδες 118 μέτρων, «καλύπτοντας» μια περιοχή 46.000 τετραγωνικών μέτρων. Η H260-18MW της CSSC Haizhuang έχει λεπίδες με μεγαλύτερο μήκος κατά 8,5%, στα 128 μέτρα, αυξάνοντας την περιοχή που καλύπτεται κατά 15,2%, στα 53.000 τετραγωνικά μέτρα. Υπό ιδανικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η H260-18MW θα παράγει 44,8 kWh ενέργειας σε κάθε περιστροφή της.

Η CSSC Haizhuang φαίνεται να παράγει ήδη την πρώτη μονάδα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το '23 σύμφωνα με ειδικούςΗ Ελλάδα μπορεί να κάνει εκλογές με ή χωρίς Δένδια - Παναγιωτόπουλο και με ή χωρίς ΕρντογάνΚαραμπόλα 8 αυτοκίνητων στη λεωφόρο Κατεχάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα
H μεγαλύτερη ανεμοτουρμπίνα στον κόσμο,