3 Body Problem: Η φρικτή πραγματική δολοφονία πίσω από την κορυφαία σειρά του Netflix

Οι Liam Cunningham, Zine Tseng, Jess Hong, Eiza González, Sir Jonathan Pryce, John Bradley, Alex Sharp και Benedict Wong παρευρίσκονται στην ειδική προβολή του "3 Body Problem" στο Frameless στις 20 Μαρτίου 2024 στο Λονδίνο, Αγγλία.

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας “3 Body Problem” ξεκίνησε να προβάλεται στο Netflix στις 21 Μαρτίου και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς θεατές. 

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πoλύ σκοτεινό κεφάλαιο στην

παραγωγή της νέας σειράς του Netflix από τους δημιουργούς του Game of Thrones, David Benioff και DB Weiss.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ απέμενε σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη των γυρισμάτων για το Netflix, ο Lin Qi, εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, πέθανε στη Σαγκάη.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είχε ιδρύσει την εταιρεία Yoozoo που κατείχε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του ομόνυμου βιβλίου, είχε δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στην Κίνα, ο Qi δηλητηριάστηκε από ένα από τα ίδια του τα στελέχη που διηύθυναν το τμήμα ταινιών της εταιρείας. Μια μέρα μετά την πρεμιέρα της σειρά στο Netflix (21/3) ο δολοφόνος του Lin Qί, καταδικάστηκε σε θάνατο στην Σανγκάη. 

Η εφημερίδα The Hollywood Reporter (THR) υποστηρίζει ότι στελέχη της Yoozoo είχαν μια συνάντηση με ανθρώπους του Amazon Studios το 2018, όπου μια συμφωνία για την τηλεοπτική παραγωγή μιας προσαρμογής του ομόνυμου βιβλίου του Liu Cixin βρισκόταν λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της.

Ο Ράιαν Τζόνσον, ο οποίος σκηνοθέτησε το Knives Out (σ.σ ”Στα Μαχαίρια”) και το Star Wars: The Last Jedi (σ.σ Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 8 - Οι Τελευταίοι Τζεντάι), είχε συμφωνήσει να αναλάβει τη σκηνοθεσία - και η Amazon είχε ξοδέψει οκτώ μήνες δουλεύοντας πάνω στη συμφωνία.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, που ήταν παρών στις συνομιλίες, μίλησε στο THR και είπε ότι ένα ”απόσπασμα” της Yoozoo με επικεφαλής τον Qi ”έφτασε ντυμένοι σαν γκάνγκστερ και ο Qi έβαλε τα πόδια του ψηλά στο τραπέζι. Ήταν η πιο τρελή συνάντηση της καριέρας μου».

″[Ο Lin] ήταν τόσο αντιπαθητικός. Ήμασταν ένα λεπτό πριν από την υπογραφή, όταν ο διευθύνων σύμβουλός τους είπε ξαφνικά: ”Ας κάνουμε μια κοινοπραξία αντ′ αυτού” - κάτι που ουσιαστικά ανατίναξε τη συμφωνία”.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ”δεν εξεπλάγην” που ο Qi κατέληξε νεκρός δύο χρόνια αργότερα, 

Μια μερίδα κινεζικών μέσων ενημέρωσης αναφέρει επίσης ότι το στέλεχος που δηλητηρίασε τον Qi ”ήταν μεγάλος θαυμαστής του Breaking Bad” και ενδεχομένως εμπνεύστηκε να τον δηλητηριάσει από τις πλοκές δηλητηρίασης της σειράς.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, ο Benioff έστειλε την ιστορία με email στον δημιουργό του Breaking Bad, Vince Gilligan, λέγοντας του: ”Τι έκανες;”

Condenan a muerte a Xu Yao, ex ejecutivo de Yoozoo Games, en China por envenenar a Lin Qi, productor millonario de la serie 'El problema de los 3 cuerpos' de Netflix. El crimen opaca el reciente estreno de la serie.pic.twitter.com/R3NZDxUvlT

— ÚLTIMA HORA
Keywords
Τυχαία Θέματα