Χωράει μια σακούλα όλα σου τα υπάρχοντα; Το συγκλονιστικό show Balenciaga «λέει» όσα δεν τολμάει να πει η μόδα για τον πόλεμο

15:38 8/3/2022 - Πηγή: Ladylike

«Το τέλος του πολέμου, το βλέπουν μόνο οι νεκροί», είχε πει ο Πλάτωνας. Κανείς δεν πίστευε ότι η εικόνα του πολέμου, έτσι όπως την γνωρίζαμε μέσα από την ιστορία των παλαιότερων χρόνων, θα είχε σήμερα, εν έτει 2022, την ίδια όψη με αυτή του παρελθόντος. Πόλεμοι δεν σταμάτησαν να γίνονται ποτέ, αλλά σήμερα, τον βιώνουμε διαφορετικά. Τον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Έχουμε άμεση επαφή με τον πόλεμο μέσα από τα social media.

Ζώντας τη ζωή σου, «κουβαλώντας» τις εικόνες του πολέμου στο κινητό σου, είναι κάτι που σε αφοπλίζει. Σε παγώνει.

Που σου «στερεί» το δικαίωμα από το να συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πραγματικό συναίσθημα της στέρησης της ίδιας σου της ζωής. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την στιγμή αυτή που πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό και την οικογένειά σου, από το πραγματικό «τέρας του πολέμου». Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να πρέπει να χωρέσεις όλα σου τα υπάρχοντα σε μια πλαστική σακούλα και να μεταναστεύσεις σε μια άλλη πραγματικότητα (εάν είσαι τυχερός να φτάσεις μέχρι εκεί). Όλη αυτή την τραγικότητα ενός πολέμου, επικοινώνησε με τον πιο ρεαλιστικό και αυθεντικό τρόπο, ο Demna μέσω της μόδας. Μέσω ενός συγκλονιστικού show μόδας για τον οίκο Balenciaga, ο σχεδιαστής είπε όσα δεν είχαν τα κότσια να πουν όλοι αυτοί οι σχεδιαστές μόδας, που παρουσίασαν τις συλλογές του, κατά τη διάρκεια του Fashion Month. Μόνο ένας πραγματικός πολεμικός πρόσφυγας όμως, θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χωράει, Balenciaga,choraei, Balenciaga