Supersized σακάκια: Η τάση από τις πασαρέλες που συνδυάζει άνεση και coolness

Νομίζω ότι οποιαδήποτε τάση που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την άνεση, έχει επιτυχία. Όποια κοινωνική πραγματικότητα κι αν βιώνει κανείς, όπως κι αν ταυτοποιεί κανείς την ιδέα της μόδας ή των ρούχων, αν υπάρχει ο παράγοντας «άνεση», εκεί λυγίζουν όλοι.

Υπάρχει ένα versatility στην άνεση που δεν αναγνωρίζεται πάντα, που κάνει την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η άνεση στα ρούχα μπορεί να είναι σέξι. Μπορεί να υπηρετεί την πρακτικότητα. Μπορεί να είναι κομψή αλλά και glamorous ταυτόχρονα. Η άνεση μεταφράζεται με διάφορους τρόπους, εξ ού και οι διαρκείς αναφορές στη μόδα, μέσα από τις

πασαρέλες (και όχι μόνο).

Τώρα όμως, μια πανδημία και μισή μετά, η ιδέα της άνεσης, στις πασαρέλες τουλάχιστον, εκφράζεται διαφορετικά. Η άνεση στη μόδα, πλέον, μετά από την «τραυματική» εμπειρία ενός lockdown, έχει εξελιχθεί τρομερά. Έχει πλέον γίνει μέρος του εαυτού μας. Είναι ένα γνώριμο συναίσθημα, είναι οικεία, είναι κάτι που αναζητάμε από τις εμφανίσεις μας. Πάνω σε αυτό το συναίσθημα ποντάρουν και οι σχεδιαστές και κάπως έτσι προέκυψε η τάση των supersized blazers. Aka τα πολύ φαρδιά σακάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα