Dynamis: Τα κοσμήματα του ελληνικού brand 3rd Floor στηρίζουν τις γυναίκες και «αντιστέκονται» στην έμφυλη βία

Βία είναι να φοβάσαι να μιλήσεις γιατί ξέρεις ότι θα τον θυμώσεις. Βία είναι να απειλεί πώς αν τον εγκαταλείψεις, θα αυτοκτονήσει. Βία είναι να ανέχεσαι και να μην φεύγεις γιατί «θα σου πάρει τα παιδιά». Βία είναι να σε πληγώνει με τις λέξεις του, ακόμα κι ας μην απλώνει χέρι πάνω σου. Βία είναι να αποφασίζει εκείνος για εσένα, γιατί «σε αγαπάει και ξέρει καλύτερα». Κακοποίηση δεν είναι μόνο η σωματική. Έχεις πολλές «οικείες» μορφές. Είναι αυτή η οικειότητα που κάνει πολλές γυναίκες να πιστεύουν ότι ζουν σε ένα υγιές οικογενειακό

περιβάλλον. Η βία όμως, έχει πολλά πρόσωπα. Είναι η ψυχολογική, λεκτική, συναισθηματική, οικονομική, σεξουαλική. Η βία, οποιασδήποτε μορφής, είναι κατακριτέα, είναι απάνθρωπη και στερεί το βασικότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος: την ελευθερία.

Εμείς στο LadyLike, αυτή την 25η Νοέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζουμε στις γυναίκες κάτι πολύ σημαντικό: ότι καμία δεν είναι μόνη. Στεκόμαστε στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών και στηρίζουμε οποιονδήποτε φορέα, δημόσιο ή μη, που με τη σειρά του, στηρίζει τις όλες τις γυναίκες. Ανάμεσά τους και το ελληνικό brand κοσμημάτων, 3rd Floor.

Keywords
Τυχαία Θέματα