Υβόν Σανσόν: Η θρυλική “Μπιμπί” που σαγήνεψε τον Δημήτρη Χορν στο “Μια ζωή την έχουμε” σε ένα σπάνιο κλικ

16:30 7/4/2023 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία στην οποία η Υβόν Σανσόν ποζάρει στο αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης το 1957 κατά την αναχώρησή της για την Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας “Μια ζωή την έχουμε”, όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Δημήτρη Χορν.

Γράφει

ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η εκρηκτική και ultra chic ηθοποιός Υβόν Σανσόν (κέντρο), στο αεροδρόμιο Ciampino στην Ρώμη το 1957 κατά την αναχώρησή της για την Αθήνα για τα γυρίσματα της ρομαντικής κωμωδίας της Φίνος Φιλμ “Μια ζωή την έχουμε” όπου συμπρωταγωνιστεί δίπλα στον σπουδαίο Δημήτρη Χορν. Ο Φίνος αποφασίζει να γυρίσει την συγκεκριμένη ταινία με στόχο την ευρωπαϊκή αγορά, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, επιλέγοντας μια γυναίκα ηθοποιό που είναι ήδη γνωστή στον ξένο κιν/φο.

Η είδηση γίνεται σύντομα πρωτοσέλιδο με εκτενή ρεπορτάζ και αφιερώματα για την ζωή και το έργο της ηθοποιού στο ιταλικό σινεμά. Η διαμονή της για ένα μήνα στην πρωτεύουσα συνοδεύεται παράλληλα με τα γυρίσματα και με πολλές δεξιώσεις και κοσμικές συγκεντρώσεις καθώς και δεκάδες προτάσεις γάμου από γόνους γνωστών αθηναϊκών οικογενειών. Ο Φίνος ανακαινίζει τα στούντιο τα οποία εξοπλίζει με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 8 Μάϊου του 1958 όπου παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη επιτυχία αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες .

Η Υβόν Σανσόν γεννήθηκε στην Θεσ/νίκη το 1925 από πατέρα στρατιωτικό Γαλλοελληνορωσσικής καταγωγής και μητέρα Πολίτισσα, η οποία έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κέρκυρα μέχρι την ηλικία των 17 ετών όπου μετακομίζει σε συγγενείς στην Ρώμη για να συνεχίσει τις σπουδές της. Το 1946 την ανακαλύπτει ο Ιταλός σκηνοθέτης Ρικάρντο Φρέντα όπου ξεκινάει την καριέρα της με την ταινία “Μαύρος Αετός” για να συνεχίσει σε 47 άλλες παραγωγές δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Άντονι Πέρκινς, Σιλβάνα Μαγκάνο και Βίρνα Λίζι, ξεχωρίζοντας με την πληθωρική παρουσία, το φλογερό ταμπεραμέντο και την πηγαία θηλυκότητά της.

Όταν αποφασίζει να αποσυρθεί από τον χώρο, μετακομίζει στην Μπολόνια στο πλάι της μοναχοκόρης της Τζάνα μέχρι και το “φευγιό” της τον Ιούλιο του 2003, παραμένοντας στην μνήμη του ελληνικού κοινού ως η πανέμορφη Μπιμπί που κατάφερε να κλέψει την καρδιά του τρυφερού και ρομαντικού Κλεό που ερμήνευσε μοναδικά ο Δημήτρης Χορν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Έλλη Λαμπέτη-Δημήτρης Χορν: Ένας έρωτας παράφορος, παθιασμένος και θυελλώδης όπως τον αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός

Keywords
Τυχαία Θέματα