Βόλτα στις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου

18:16 23/4/2021 - Πηγή: InStyle

Μπορεί η επιστροφή στη φύση, η ηρεμία και το κύμα να σκάει δίπλα μας με ένα κοκτέιλ στα χέρια να είναι το όνειρο των περισσοτέρων, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον παγκόσμιο αστικό πληθυσμό, μέχρι το 2030, «οι πόλεις θα στεγάζουν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Πράγμα που σημαίνει πως το 1/3 του συνόλου των ανθρώπων θα κατοικούν σε αστικά κέντρα με πληθυσμό τουλάχιστον 500.000».

Sao Paulo, Brazil/shutterstockOsaka, Japan/shutterstock

Εν έτει 2021 λοιπόν, 20 μόλις από τις πολυπληθέστερες

πόλεις στον πλανήτη μας φιλοξενούν ήδη περίπου μισό δισεκατομμύριο κατοίκους. Πρακτικά δηλαδή, ένας στους πέντε ανθρώπους κατοικεί σε πόλεις που υπερβαίνουν σε πληθυσμό το ένα εκατομμύριο.

Tokyo, Japan/shutterstockLagos Island, Nigeria/shutterstock

Ενώ το Τόκιο φιγουράρει ως η παγκοσμίως πιο πολυπληθής πόλη με 37 εκατομμύρια ανθρώπους στον ευρύτερο ιστό της, η Κίνα και η Ινδία εν τούτοις, είναι οι χώρες με τις περισσότερες πραγματικές μεγαλουπόλεις στην επικράτειά τους: Πέντε, συγκεκριμένα Σαγκάη, Πεκίνο, Τσονγκίνγκ, Τιανζίν και Γκουανγκτζού βρίσκονται στην πρώτη, ενώ Νέο Δελχί, Βομβάη και Καλκούτα, δηλαδή τρεις, στην δεύτερη.

Buenos Aires, Argentina/shutterstockIstanbul, Turkey/shutterstock

Στην Αμερικανική Ηπειρο η πρωτοκαθεδρία ανήκει στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας με 22 εκατομμύρια κατοίκους και έπονται, η Πόλη του Μεξικού και η πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Η γειτονική μας Κωνσταντινούπολη, με το ένα της τμήμα στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία, κατακτά την 13η θέση.

Shanghai/shutterstockDhaka, Bangladesh/shutterstock

Αν σας… ζάλισαν οι αριθμοί και καθώς υπάρχουν ακόμη περιορισμοί όσον αφορά τα ταξίδια μας, ας επισκεφθούμε νοερά τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου και ας «χαθούμε» στους δρόμους και τις γειτονιές τους.

Guangzhou, China/shutterstockCairo, Egypt/shutterstockManila, Philippines/shutterstockMumbai, India/shutterstock_Beijing, China/shutterstock

Keywords
Τυχαία Θέματα