Βασιλιάς Κάρολος-Βασίλισσα Camilla: Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία – Λαμπερό δείπνο στις Βερσαλλίες με 160 καλεσμένους

10:28 21/9/2023 - Πηγή: InStyle

Στη Γαλλία έφθασαν χθες ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Camilla, σε μια επίσημη επίσκεψη, η οποία ήταν προγραμματισμένη τον Μάρτιο του 2023, αλλά ανεβλήθη, λόγω των μαζικών διαδηλώσεων.

Η πρώτη ημέρα ήταν ιδιαίτερα έντονη για το βασιλικό ζεύγος, αλλά ολοκληρώθηκε με μια λαμπερή δεξίωση στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ενώ ακολούθησε επίσημο γεύμα στο στην Αίθουσα των Κατόπτρων, τη διάσημη γκαλερί του 17ου αιώνα που χτίστηκε από τον “Βασιλιά του Ήλιου”, Λουδοβίκο ΙΔ’ για να προβάλει τη δύναμη και το μεγαλείο

της γαλλικής μοναρχίας.

PHOTOS: French business leaders, celebrities walk the red carpet at Versailles ahead of a state dinner in honour of King Charles III and Queen Camilla pic.twitter.com/sM359gxa2h

AFP News Agency (@AFP) September 20, 2023

Στο δείπνο στο τραπέζι μήκους 62 μέτρων παρευρέθησαν περίπου 160 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο frontman των Rolling Stones Sir Mick Jagger και οι ηθοποιοί Hugh Grant, Charlotte Rampling, Kristin Scott Thomas και Catherine Deneuve.

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για τη “σταθερή φιλία” του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία τίμησε τη μνήμη της εκλιπούσας μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Μιλώντας στα γαλλικά, ο βασιλιάς είπε στον Emmanuel Macron: “Η γενναιοδωρία του πνεύματός σας φέρνει στο μυαλό μου πως η οικογένειά μου και εγώ συγκινηθήκαμε τόσο πολύ από τα αφιερώματα που έγιναν στη Γαλλία στη μητέρα μου, την εκλιπούσα βασίλισσα, η κηδεία της οποίας έγινε σαν χθες πριν από έναν χρόνο. Κύριε Πρόεδρε, μεταξύ των πολλών βαθιά συγκινητικών χειρονομιών εδώ, η έπαρση της σημαίας στο Μέγαρο Ηλυσίων ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.”

King Charles and Queen Camilla are introduced to Versailles.

pic.twitter.com/GbRqBgaioo

— Prince & Princess of Wales
Keywords
Τυχαία Θέματα