Βασιλιάς Frederik: Τα λαμπερά σχέδια του Παλατιού για τα 56α γενέθλιά του

22:01 11/4/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Frederik της Δανίας και η μητέρα του, η βασίλισσα Margrethe, θα γιορτάσουν τα ανοιξιάτικα γενέθλιά τους με ξεχωριστές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανακοίνωσε τα σχέδια για τα πρώτα γενέθλια του Frederik ως βασιλιά, μαζί με μια αναφορά στις εορταστικές εκδηλώσεις χαμηλότερων τόνων που έχουν προγραμματιστεί για τα γενέθλια της μητέρας του, πρώην βασίλισσας.

“Η Α.Μ. ο βασιλιάς γίνεται 56 ετών στις 26 Μαΐου 2024. Με την ευκαιρία αυτή, η Αυτού Μεγαλειότητα και η βασιλική

οικογένεια θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού του Frederik VIII στις 12:00“, ανέφερε η Αυλή σε ανακοίνωση σχετικά με τον εορτασμό των γενεθλίων στην Κοπεγχάγη.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

“Η βασιλική σωματοφυλακή θα φορέσει κόκκινες στολές κατά τα γενέθλια του βασιλιά και η σωματοφυλακή θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη τελετή αλλαγής φρουράς στην πλατεία του παλατιού Amalienborg στις 11:50“, προστίθεται. Η τελετή από μέλη του στρατού στους βασιλικούς χώρους για τα γενέθλια του μονάρχη είναι κάπως παρόμοια με το Trooping the Colour στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο τιμά τα επίσημα γενέθλια του Βρετανού ηγεμόνα κάθε Ιούνιο.

Η λεπτομέρεια ότι ο βασιλιάς Frederik θα συνοδεύεται στο μπαλκόνι του παλατιού από τη “βασιλική οικογένεια” σημαίνει πιθανότατα τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Mary, και τα τέσσερα παιδιά τους, τον πρίγκιπα διάδοχο Christian, 18 ετών, την πριγκίπισσα Isabella, 16 ετών, και τα δίδυμα πρίγκιπα Vincent και πριγκίπισσα Josephine, 13 ετών, όπως ακριβώς και την ημέρα της ενθρόνισής του τον Ιανουάριο.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Οι ιδιωτικοί εορτασμοί για τα γενέθλια της βασίλισσας Margrethe

Στο μεταξύ, τα γενέθλια της βασίλισσας Margrethe την επόμενη εβδομάδα, τα πρώτα της γενέθλια μετά την παραίτησή της τον Ιανουάριο, θα είναι λιγότερο εντυπωσιακά από αυτά του γιου της τον Μάιο.

“Τα 84α γενέθλια της βασίλισσας Margrethe στις 16 Απριλίου 2024 θα εορταστούν ιδιωτικά στο παλάτι Fredensborg και σε συνδυασμό με την αλλαγή φρουράς στο παλάτι Fredensborg, η μπάντα της Βασιλικής Φρουράς Ζωής θα δώσει μια μικρή συναυλία στην εσωτερική αυλή του παλατιού“, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο βασιλικός οίκος της Δανίας.

Το Παλάτι Fredensborg είναι ένα εποχικό καταφύγιο για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας που χρησιμοποιείται συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η βασίλισσα της Δανίας προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη τη χώρα όταν χρησιμοποίησε την ετήσια ομιλία της στο τέλος του έτους για να ανακοινώσει ότι παραιτείται από τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου, στην 52η επέτειο από την άνοδό της.

Η βασιλική ανακοίνωση ήταν απροσδόκητη, καθώς η βασίλισσα είχε προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ότι σκόπευε να βασιλεύει ισόβια όπως η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ. Ενώ η μονάρχης επικαλέστηκε την “εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση στην πλάτη” στην οποία υποβλήθηκε το 2023 ως αιτία που την οδήγησε να σκεφτεί το μέλλον, ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν η απόφαση αυτή ελήφθη για τη διάσωση του γάμου του μεγαλύτερου γιου της και της συζύγου του έπειτα από φήμες περί απιστίας.

Η βασίλισσα Margrethe έγινε η πρώτη Δανή μονάρχης που παραιτήθηκε οικειοθελώς από τον θρόνο εδώ και σχεδόν 900 χρόνια και η αλλαγή έγινε επίσημη όταν υπέγραψε δήλωση παραίτησης στο παλάτι Christiansborg δύο εβδομάδες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα