Το πολύχρωμο ριχτάρι της Carrie Bradshaw δεν είναι μια τυχαία επιλογή

12:59 14/1/2022 - Πηγή: InStyle

Η Carrie Bradshaw φυσικά και ξέρει από μόδα. Μπορεί να ρίξει με την ίδια άνεση ένα ριχτάρι πάνω της και έπειτα να το φορέσει ως φουλάρι ή ακόμα και να λειτουργήσει ως μαξιλάρι καρέκλας στο stylish New York flat της, όπως αποδεικνύει ο εμβληματικός χαρακτήρας της Sarah Jessica Parker στο And Just Like That του HBO Max.

Μέχρι

στιγμής, το ίδιο πολυτελές, πολύχρωμο σχέδιο έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές σκηνές και μετά από κάποια έρευνα, το αμερικάνικο InStyle ανακάλυψε ότι το κομμάτι είναι στην πραγματικότητα μια συνεργασία μεταξύ των Ουρουγουανών επωνυμιών Manos del Uruguay και Gabriela Hearst. Το Lauren Cashmere Wrap είναι πλεγμένο στο χέρι από τεχνίτες της κοινωνικής επιχείρησης Manos del Uruguay και είναι κατασκευασμένο από 100% ιταλικό κασμίρ.

@justlikethatmax/instagram

Αλλά πώς κατέληξε να γίνει το αγαπημένο της Carrie; Όπως αναφέρει η σχεδιάστρια της σειράς Molly Rogers στο InStyle, αρχικά έψαχνε ένα όμορφο ριχτάρι για το επεισόδιο όπου η Carrie νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. “Νόμιζα ότι θα ήταν υπέροχο αν είχε κάτι όταν έμπαινε στο δωμάτιο”, λέει. Μόλις είδε το Lauren Cashmere Wrap, συνειδητοποίησε ότι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε. “Τα χρώματα είναι τόσο όμορφα και πολύ Carrie με αυτό το φούξια ροζ”, αναφέρει η Rogers.

And just like that/HBO Max

Ίσως συμπτωματικά, το ριχτάρι συνδέει την Carrie με άλλες ισχυρές, δημιουργικές γυναίκες. Εκτός από την ίδρυση του δικού της brand, η Hearst είναι η πρώτη λατίνα Creative Director του οίκου μόδας Chloé. Η συλλογή που φέρει το όνομά της έχει φορεθεί από γυναίκες όπως οι Meghan Markle, Kate Middleton, Angelina Jolie και Jill Biden. Το Manos del Uruguay ιδρύθηκε το 1968 για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των γυναικών της υπαίθρου στην Ουρουγουάη, συμβάλλοντας στην οικονομική τους ανεξαρτησία μέσω της κατασκευής χειροποίητων πλεκτών ειδών από μαλλί. Η εταιρεία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 12 συνεταιριστικά εργαστήρια που βρίσκονται σε μικρά χωριά της επαρχίας και κάθε ένδυμα έχει μια ετικέτα με την υπογραφή του τεχνίτη και το όνομα του χωριού όπου βρίσκεται ο συνεταιρισμός. Τα κέρδη του Manos μοιράζονται στους συνεταιρισμούς ή επανεπενδύονται στον οργανισμό.

Αυτό το κομμάτι λοιπόν έχει μια ιστορία να πει και μάλλον η Carrie θα το χρησιμοποιήσει και με άλλους τρόπους.

A/W 20 Gabriela Hearst/Manos Del Uruguay

Keywords
Τυχαία Θέματα