Το contouring δεν ήταν ποτέ make up trend! Έχει μεγάλη ιστορία!

15:01 11/5/2021 - Πηγή: InStyle

Contouring, φωτοσκιάσεις ή κοψίματα…Όπως και να το έχουμε αποκαλέσει, σίγουρα έχουμε αποπειραθεί να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή, κάνοντας το μακιγιάζ μας. Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για την τέχνη του contouring; Από πού ξεκίνησε και πως έγινε τελικά καθημερινότητα και ρουτίνα στο μακιγιάζ μας;

Πρόκειται για μία τεχνική, η οποία προοριζόταν αρχικά για χρήση στις πασαρέλες και τη θεατρική σκηνή, αφού μπορεί να διορθώσει ή ακόμα και να αλλάξει το σχήμα ενός προσώπου είτε προβάλλοντας πιο έντονα, είτε αποκρύπτοντας-σκιάζοντας κάποια χαρακτηριστικά. Αυτό θεωρούνταν βασικό για το θεατρικό

σανίδι. Πλέον όμως το contouring, έχει γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς πολλών beauty junkies του πλανήτη!

Είναι το contouring ένα ακόμα beauty trend;

Η απάντηση είναι όχι. Μπορεί η Kim Kardashian να ήταν εκείνη που το σύστησε ξανά στο ευρύ κοινό το 2012, όμως η αλήθεια είναι πως το contouring ως τεχνική χρησιμοποιούνταν πολύ πριν εκείνη το επαναφέρει και το κάνει beauty trend.

Για την ακρίβεια η ιστορία του contouring ξεκινά το Μεσαίωνα και συγκεκριμένα το 1500 μ.Χ. στην Αγγλία. Θεατρικοί ηθοποιοί, συνήθιζαν να απλώνουν κιμωλία στο πρόσωπό τους προκειμένου να μπορούν οι θεατές, να παρατηρούν και να κατανοούν καλύτερα τις εκφράσεις του προσώπου τους. To 1800 μ.Χ. σηματοδότησε την εισαγωγή του τεχνητού φωτισμού στο θέατρο κι έτσι έγινε απαραίτητο οι ερμηνευτές να χρησιμοποιούν μέσα για να τονίσουν τα πρόσωπά τους κάτω από τα έντονα φώτα, ώστε να διακρίνονται καλύτερα τα συναισθήματα στο πρόσωπό τους καθώς έπαιζαν.

Fun Fact: Από το 1800 μέχρι και το 1900 στην Αγγλία, εκτός των ηθοποιών οι περισσότεροι δεν φορούσαν μακιγιάζ, καθώς η βασίλισσα Βικτώρια το είχε χαρακτηρίσει χυδαίο και είχε τονίσει πως έπρεπε να προορίζεται μόνο για τους ηθοποιούς. Για το λόγο αυτό μπορούσε κανείς να προμηθευτεί καλλυντικά μόνο σε μαγαζιά με θεατρικά κοστούμια.

Το contouring στις κινηματογραφικές ταινίες

Το contouring τελικά μπαίνει περίπου το 1920 και στον κόσμο του κινηματογράφου, όπου θρύλοι της μεγάλης οθόνης, όπως η Γερμανίδα ηθοποιός Marlene Dietrich,  άρχισαν να το ενσωματώνουν στο μακιγιάζ των ταινιών τους. Η Dietrich λέγεται ότι πίστευε πως έτσι τόνιζε τις φυσικές γραμμές του προσώπου της και δεν είχε και άδικο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mrs.

Keywords
Τυχαία Θέματα