Θα φιλοξενήσει η Ουκρανία τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023;

11:34 15/5/2022 - Πηγή: InStyle

Το ανείπωτο ερώτημα ενόψει του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ήταν αν η Ουκρανία θα μπορούσε να φιλοξενήσει την διοργάνωση την επόμενη άνοιξη σε περίπτωση που κέρδιζε. Ωστόσο, όταν οι Ουκρανοί ράπερ, Kalush Orchestra, ανακοινώθηκαν ως νικητές στην Ιταλία το βράδυ του Σαββάτου, έγινε το… αναπόφευκτο. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται κάθε χρόνο στη χώρα που κέρδισε την προηγούμενη χρονιά. Μετά τη νίκη του ιταλικού ροκ

συγκροτήματος Maneskin το 2021, ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Pala Olimpico στο Τορίνο.

Μέχρι στιγμής, η Ουκρανία είναι αισιόδοξη για τη φιλοξενία του επόμενου έτους. Μετά το show, ο τραγουδιστής της Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, δήλωσε στον Τύπο:

«Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα χαρεί να φιλοξενήσει την Eurovision στη νέα, ολοκληρωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Photo: Jens Büttner/dpa (Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μια απόφαση σχετικά με τη χώρα που θα φιλοξενήσει το event το 2023. Λόγω των… logistics γύρω από την εκδήλωση – που απαιτεί να είναι διαθέσιμος χώρος σε μέγεθος αρένας για περίπου δύο εβδομάδες για πρόβες τζενεράλε – ο τελικός προγραμματισμός του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς συνήθως ξεκινά μέσα σε λίγους μήνες από τον προηγούμενο, και σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Εάν η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει, τα τρέχοντα φαβορί για την ανάληψη πιστεύεται ότι είναι η Πολωνία, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένης της στενής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών από την έναρξη του πολέμου, καθώς και του γεγονότος ότι η Αγγλία με τον Sam Ryder ήρθε δεύτερη μετά την Ουκρανία στον τελικό του Σαββάτου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα