Τα high heels του Prince γίνονται έκθεση στην πρώην έπαυλή του

15:37 21/5/2021 - Πηγή: InStyle

Ο Prince που έφυγε από τη ζωή το 2016, δεν άφησε πίσω μόνο τις μουσικές του επιτυχίες αλλά και το επιβλητικό του στυλ που παραμένει αξεπέραστο. Μια έκθεση με τίτλο «The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes» στην πρώην έπαυλη και studio του και νυν μουσείο, το Paisley Park στο Chanhassen της Minnesota, θα μας αφήσει από τις 9 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου

να ρίξουμε μια ματιά στην… παπουτσοθήκη του.

paisleypark.compaisleypark.com

Θα παρουσιαστούν περισσότερα από 300 ζεύγη παπουτσιών του μουσικού, ανάμεσά τους και πατίνια, πολλά από τα οποία ήταν ειδικά κατασκευασμένα για βίντεοκλιπς ή live shows.

paisleypark.com

Στο επίκεντρο είναι τα high heels που ήταν και το φετίχ του Prince. Ορισμένα από τα υποδήματα που ξεχωρίζουν είναι ένα ζευγάρι με τακούνια Versace – σχεδιασμένα ως δώρο από την ίδια την Donatella, σε συνεργασία με τον υποδηματοποιό Cos Kyriacou. Και ένα ζευγάρι μπλε μποτάκια με ζωγραφισμένα στο χέρι σύννεφα, φορεμένα με ένα ασορτί κοστούμι στο μουσικό βίντεο για το «Raspberry Beret».

paisleypark.compaisleypark.com

Υπάρχουν επίσης υποδήματα που φορέθηκαν σε απονομές βραβείων, όπως τακούνια με διαμάντια από την εισαγωγή του Prince στο «Rock and Roll Hall of Fame», κι ένα μπλε, πράσινο και χρυσό ζευγάρι που θυμίζουν την ερμηνεία από τον τραγουδιστή του «Purple Rain» τη βραδιά των American Music Awards το 1985.

paisleypark.com

«Πάντα ωθούσε τα όρια της κοινωνικής αποδοχής, και πραγματικά πυροδότησε μια εντελώς νέα συζήτηση σχετικά με το πώς βλέπουμε τους ρόλους και τη μόδα των φύλων. Πήρε τα τακούνια που σχετίζονται με την θηλυκότητα και τα μετέτρεψε σε κάτι έντονα αρρενωπό» λέει ο Mitch Maguire υπεύθυνος διατήρησης της κληρονομιάς του Paisley Park και επιμελητής της έκθεσης.

paisleypark.com

Περισσότερα για την Beautiful Collection δείτε εδώ: https://www.paisleypark.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα