Ραγάδες στους ώμους: Τι τις προκαλεί και πώς θα τις αποφύγουμε;

10:30 4/2/2024 - Πηγή: InStyle

Συνήθως, βλέπουμε ραγάδες στην κοιλιά, τους γλουτούς ή ακόμη και στο στήθος. Ωστόσο, οι ραγάδες στους ώμους είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει και δεν μας απασχολεί πολύ, μέχρι να τις δούμε. Ας δούμε λοιπόν γιατί εμφανίζονται και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Τι προκαλεί τις ραγάδες στους ώμους;

Σκεφτόμαστε τις ραγάδες ως αποτέλεσμα ταχείας αλλαγής βάρους ή εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι ραγάδες στους ώμους

είναι κάτι νέο. Αντί να περιμένουμε να εμφανιστούν, ας μάθουμε πώς μπορούμε να τις αποτρέψουμε.

Οι ραγάδες στους ώμους προκαλούνται από γρήγορη αλλαγή στη μυϊκή μάζα. Αν η επιδερμίδα σας δεν είναι αρκετά ελαστική, μπορεί να εμφανιστούν. Επίσης, μπορεί να προκύψουν μετά από γρήγορη απώλεια βάρους.

Πώς να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες στους ώμους

Για να αποφύγετε τις ραγάδες στο συγκεκριμένο σημείο, και ειδικά όσες κάνετε γυμναστική, προσπαθήστε να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα σταδιακά αντί για άμεση αύξηση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη.

Επίσης, χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ για να μειώσετε τις νέες ραγάδες. Τα τοπικά ρετινοειδή μπορεί να βοηθήσουν να μειωθεί η εμφάνιση τους. Θυμηθείτε όμως, ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKKN BY KIM (@skkn)

Για πιο προηγμένες λύσεις, επισκεφτείτε το γιατρό. Οι θεραπείες όπως το λέιζερ Fraxel ή το microneedling μπορούν να βοηθήσουν.

Για τις παλαιότερες ραγάδες που εμφανίζονται λευκές ή ασημένιες, προτείνεται επίσης η εφαρμογή του Co2 Laser Skin Resurfacing, καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στα βαθιά στρώματα του δέρματος, αποτελώντας μια λύση για πιο λείο, υγιές δέρμα.

Οι ραγάδες στους ώμους μπορεί να αποτελούν ένα άγνωστο κεφάλαιο στον κόσμο της ομορφιάς, αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση, μπορούμε να τις κατανοήσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Με έναν συνδυασμό σωστής φροντίδας του δέρματος και προληπτικών μέτρων, όλα είναι δυνατά!

Keywords
Τυχαία Θέματα