Ραγάδες: Πώς θα αποτρέψετε την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι ραγάδες είναι κάτι που εμφανίζεται συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Και παρόλο που μπορεί να φαντάζουν αντιαισθητικές πάνω σε ένα σώμα, δεν πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε αρνητικά.

Στην πραγματικότητα, είναι σημάδια που μας υπενθυμίζουν το θαύμα της εγκυμοσύνης, το γεγονός ότι το σώμα μας φιλοξένησε για εννιά ολόκληρους μήνες μια νέα ζωή. Πρόκειται για αποτυπώματα που αντικατοπτρίζουν την αγάπη και την εμπειρία της μητρότητας. Αναδεικνύουν τη δύναμη της γυναίκας και το θαυμαστό ταξίδι

της εγκυμοσύνης.

Παρόλα αυτά, αν και οι ραγάδες δεν είναι κάτι αρνητικό, υπάρχουν μερικά εύκολα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθημερινή Άσκηση

Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να προάγει ένα υγιές δέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση υγιούς βάρους, μειώνοντας έτσι την πίεση στην επιδερμίδα και την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για ασφαλείς ασκήσεις κατά την εγκυμοσύνη.

Κατάλληλη Διατροφή

Η επιλογή τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλει στην υγεία του δέρματος. Η ισορροπημένη διατροφή προλαμβάνει την εμφάνιση των ραγάδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Χρησιμοποιήστε Έλαια

Εφαρμόστε φυσικά έλαια, όπως το λάδι από το έλαιο αβοκάντο ή το λάδι από το έλαιο καρύδας, στα επιθυμητά σημεία. Αυτά τα έλαια είναι πλούσια σε ενυδατικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ελαστικότητας τους.

Ιατρική Συμβουλή

Το σημαντικότερο, είναι να συμβουλεύστε πάντα τον γιατρό σας ή τον γυναικολόγο σας πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί μπορούν να σας παρέχουν ατομικές συμβουλές που θα ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ulrikke Skotte-Lund (@ulrikkeskotte)

Παραμείνετε Ενυδατωμένες

Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο, απαλό και εύκαμπτο. Οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε αρκετό νερό, να περιορίσετε την καφεΐνη και να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα.

Χρησιμοποιήστε Εκχύλισμα Centella Asiatica

Το εκχύλισμα από το φυτό Centella Asiatica μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων. Αυτό το εκχύλισμα, που προέρχεται από μικρό φυτό της οικογένειας Mackinlayaceae, έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην ιατρική για τη θεραπεία διάφορων δερματικών προβλημάτων. Ενδυναμώνει την παραγωγή κυττάρων, βοηθώντας έτσι στην ανοικοδόμηση των ιστών και στην πρόληψη των ραγάδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CLACHY® Maternity Wear (@clachymaternity)

Keywords
Τυχαία Θέματα