Πρίγκιπας Harry και Leonardo DiCaprio, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Ο πρίγκιπας Harry και ο Leonardo DiCaprio, γνωστοί και οι δύο πέρα όλων των άλλων και για τις οικολογικές τους ανησυχίες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, μαζί με τους συναδέλφους του Forest Whitaker και Djimon Hounsou, συντάχθηκαν με τον δούκα του Sussex και κορυφαίους οικολόγους στο κίνημα Re:wild για να ζητήσουν διακοπή των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λεκάνη

του ποταμού Okavango στην Αφρική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

«Η γεώτρηση είναι ένα ξεπερασμένο στοίχημα που φέρνει καταστροφικές συνέπειες για πολλούς και απίστευτο πλούτο για λίγους ισχυρούς. Αντιπροσωπεύει μια συνεχιζόμενη επένδυση σε ορυκτά καύσιμα αντί για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», έγραψαν ο πρίγκιπας Harry και o ακτιβιστής για το περιβάλλον και ποιητής από τη Ναμίμπια, Reinhold Mangundu, σε άρθρο τους στην Washington Post.

Η καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Reconnaissance Energy Africa (ReconAfrica) άρχισε να κάνει γεωτρήσεις στη λεκάνη του ποταμού στα τέλη του 2020 παρά την ανησυχία των τοπικών κοινοτήτων. Η Λεκάνη απορροής του ποταμού καλύπτει περιοχές των χωρών Αγκόλα, Μποτσουάνα και Ναμίμπια, παρέχοντας νερό σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Ο Re:wild είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που «προστατεύει και αποκαθιστά την βιοποικιλότητα στη Γη μέσω καινοτόμων συνεργασιών μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων, ιθαγενών, κυβερνήσεων, επιστημόνων και επιχειρήσεων για να οδηγήσει σε πιο πιεστικές λύσεις που βασίζονται στη φύση για τις επείγουσες κρίσεις του πλανήτη μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Ο Leo κοινοποίησε βίντεο στο Instagram ζητώντας από τους θαυμαστές να προσθέσουν τα ονόματά τους σε ανοιχτή επιστολή του Re:wild που καλεί για τερματισμό των γεωτρήσεων.

«Δεν υπάρχει πιο πολύτιμος πόρος από το νερό στη Λεκάνη του ποταμού Okavango, όπου η καναδική εταιρεία ReconAfrica πραγματοποιεί γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Οι τοπικές και οι αυτόχθονες κοινότητες ενδιαφέρονται για τα σπίτια τους, την παροχή νερού και το οικοσύστημα που υποστηρίζει όλη τη ζωή γύρω τους. Ελάτε μαζί μας υπογράφοντας την ανοιχτή επιστολή στο σύνδεσμο #SaveTheOkavango», έγραψε στην ανάρτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα