Πασίγνωστοι καλλιτέχνες με ελληνική καταγωγή

21:57 28/9/2020 - Πηγή: InStyle

Διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και celebrities, που γνωρίζατε ή και όχι, ότι έχουν ελληνικής ρίζες.

Μερικοί από αυτούς έχουν μεικτή καταγωγή ενώ άλλοι είναι 100% Έλληνες οι οποίοι είχαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μουσική.

Tommy Lee (Thomas Lee Bass)

Ελληνοαμερικανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος της heavy metal μπάντας Mötley Crüe. Γεννήθηκε

στην Αθήνα. Ο πατέρα του David Lee Thomas Bass, υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, και η μητέρα Βασιλική Παπαδημητρίου ήταν Miss Greece το 1957. Η οικογένεια του μετακόμισε στην Καλιφόρνια ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. Ήταν παντρεμένος με την Πάμελα Άντερσον.

Kelly Clarkson (Κέλλυ Κλάρκσον)

Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ και της ροκ μουσικής. Η Κλάρκσον έγινε διάσημη παγκοσμίως όταν νίκησε το «American Idol 1», τον Σεπτέμβριο του 2002. Ένα μέρος της καταγωγή της είναι ελληνικό, από τον πάππου της μητέρα της.

Rita Wilson (Margarita Ibrahimoff)

Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και παραγωγός. Εμφανίστηκε στις ταινίες «Sleepless in Seattle» (1993), «Now and Then» (1995), «Jingle All the Way» (1996), «The Story of Us» (1999) και «Runaway Bride» (1999). Η Wilson είναι κόρη γονέων Ελλήνων Πομάκων. Ο πατέρας της Halilov Ibrahimoff γεννήθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη της Ξάνθης στη Βόρεια Ελλάδα. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1960 άλλαξε το όνομά του στον Alan Wilson, εμπνευσμένο από τον δρόμο διαμονής του. Η μητέρα της γεννήθηκε σε ένα ελληνικό παραδοσιακό χωριό, που σήμερα βρίσκεται στα σύνορα της Αλβανίας. Η Ρίτα ανατράφηκε για να αγαπήσει την Ελλάδα και είναι αφοσιωμένο μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Billy Zane (Δημήτρης Ζανετάκος)

Έλληνοαμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός. Είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες: «Dead Calm» (1989), «The Phantom» (1996), «Caledon Hockley» και «Titanic» (1997). Οι γονείς του Θάλεια Κολοβός και Βασίλειος Ζανετάκος είναι από την Σπάρτη.

George Michael (Γεώργιος- Μιχαήλ Κυριάκος Παναγιώτου)

Εκτός από τραγουδιστής ήταν επίσης συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρω ότι έχει πουλήσει περισσότερους από 115 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ο πατέρας του Κυριάκος Παναγιώτου ήταν Ελληνοκύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο το 1953.

Zach Galifianakis (Ζαχαρίας Γκαλιφιανάκης)

Αμερικανός ηθοποιός, συγγραφέας, παρουσιαστής και κωμικός. Έγινε ευρύτερα γνωστός από την ταινία «Hangover». Οι παππούδες του Μιχάλης Γκαλιφιανάκης και η Σοφία Καστρινάκης από τον πατέρα του Χάρη, ήταν μετανάστες από την Κρήτη. Ο θείος του Νίκος Γκαλιφιανάκης είναι πολιτικός στην Αμερική.

John Stamos (Γιάννης Σταμοτόπουλος)

Συνθέτης, παραγωγός τηλεόρασης, μουσικός, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, ηθοποιός, και άλλα πολλά. Έγινε γνωστός ως ο θείος Jesse Katsopolis της δεκαετίας του ’90 στην σειρά «Full House». Ο παππούς του ήταν από την Τρίπολη. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη «Μεγαλώνοντας στις ΗΠΑ με έναν Έλληνα πατέρα με βοήθησε πολύ. Εκεί πήρα όλη αυτή την αγάπη που οι Έλληνες γονείς ξέρουν να δώσουν στα παιδιά τους». Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές.

Frank Zappa (Φρανκ Βίνσεντ Ζάπα)

Αμερικανός μουσικός, καθώς και συνθέτης, γνωστός για την προκλητική πολιτική σάτιρά του. Έγραψε τα τραγούδια «Don’t Eat the Yellow Snow» και «Valley Girl». Ένας από τους γονείς του πατέρα του είχε καταγωγή από την Ελλάδα, όπως ανάφερε και ο ίδιος «Η ελληνοαραβική πλευρά είναι από τον μπαμπά μου. Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Σικελίας και ήρθε σε ένα από τα μεταναστευτικά σκάφη όταν ήταν παιδί». Ο Zappa πέθανε από καρκίνο το 1993.

Jennifer Aniston (Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη)

Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας της Γιάννης Αναστασάκης είναι Έλληνας ηθοποιός που κατάγεται από τα Χανιά. Η Τζένιφερ, έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο, τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Νέα Υόρκη. Ο νονός της, ήταν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τέλι Σαβάλας.

John Cassavetes (Γιάννης Κασαβέτης)

Σκηνοθέτης, παραγωγός σε δεκάδες ταινίες και ηθοποιός από την Νέα Υόρκη. Είναι ελληνικής καταγωγής από την Ζαγορά του Πηλίου. Γιος του Νικόλα Κασαβέτη και Κατερίνας Κασαβέτη η οποία ήταν επίσης ηθοποιός. Τα παιδιά του ο Νίκος, η Αλεξάνδρα και η Ζωή ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Πέθανε το 1989.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα